Veronica’s Guesthouse

Veronica’s Guesthouse este cea mai nouă intrare pe lista cazărilor maramureșene. Situată în Breb, la distanță de 20 de kilometri de Muzeul Satului Maramureșean dar la nici 15 minute de prima pârtie de ski, este amestecul perfect de tradiții și nou.

Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse
Veronica’s Guesthouse

Breb. Unul din satele favorite ale Printului Charles de Wales și al foștilor corporatiști atrași de viața simplă. Acolo puteți să vă reîndrăgostiți și voi de natură, tradiții și de Veronica’s Guesthouse.

O combinație de nou și tradițional, Veronica’s Guesthouse este una din cazările acelea în care te regăsești ori împreuna cu prietenii, ori îți faci sigur unii noi. De fapt sigur iți faci unii noi. Și te bucuri împreuna cu ei de relaxare în cel mai primitor sătuc din Maramureș.

Veronica pune la dispoziție toate cele 5 dormitoare din casă, alături de living și, preferatul meu, șemineul. Pentru că fără șemineu sau sobă nu există casă în Breb. Altfel ce-ar fi plimbările prin nămeți, în miezul iernii fără să ajungi la foc, pe înserat?

Așa cum spuneam, camerele sunt moderne la Veronica’s Gesthouse dar în rest totul este tradițional. Blănurile, ceramica, design și desigur mâncarea. Mic dejun tradițional maramureșean? Doar în fiecare dimineață. Iar despre pancove nici nu îndrăznesc să scriu. Sunt atât de pufoase că îți vine să dormi pe ele, nu să le mănânci.

Tot parte din experiența maramureșeană sunt și costumele populare tradiționale. Le întâlnești la tot pasul și mai ales la ceas de sărbătoare. Gazdele ar fi foarte bucuroase să vă ajute să sărbătoriți cum se cuvine orice eveniment. Și în special dacă mergeți iarna aveți tare multe amintiri plăcute de făcut.

La restaurantul pensiunii, se organizează mese întinse, cu bucate tradiționale și muzică bună, populară, cântată de moroșeni adevărați. Cât aș vrea să fiu acolo de Crăciun. Dar am de ajuns și în alte părți. Poate voi? Vă las aici linkul către cazare. Legătura directă cu proprietarii prin via-romania.

Poate totuși am să văd o mică parte cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Gazdele oferă WiFi gratuit și poate vă gândiți să faceți un streaming pe Facebook sau Instagram. Am auzit că, așa cum se cântă Viflaimul la Breb, nu se aude nicăieri în altă parte.

Nici vara nu e de ratat. Excursii cu bicicletele, în special pe drumul Măriuței. Găsiți traseul marcat cu albastru sau pe aplicația Eco Maramureș. Găsiți acolo chiar mai multe trasee. Și drumeții în Munții Gutâiului, pe Creasta Cocoșului.

De la Veronica’s Guesthouse în 10 de minute ajungeți ori la pârtie ori mai puneți încă 20 și ajungeți în Sighetu Marmației. Neapărat să vizitați bisericile din lemn și Cimitirul Vesel de la Săpânța. Iar de nu ați fost în Baia Mare, puteți face o excursie chiar și acolo.

Zona e minunată, oamenii sunt primitori, mâncarea e foarte bună iar paturile sunt odihnitoare. Tot tacâmul pentru o vacanță reușită și relaxantă în inima Maramureșului.

Nu uitați să vă încărcați bateriile aparatelor de filmat pentru că de bateriile voastre se ocupă  cu siguranță, gazdele de la Veronica’s GuestHouse.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.