Unde schiez în Brașov?

Unde schiez dar mai ales unde învăț să schiez în județul Brașov? Sunt 25 de pârtii în județul Brasov din care sigur găsiți cel puțin una care să aibă condiții ideale pentru o zi de schi.

Unde schiez în Brașov?
Unde schiez în Brașov?

Fiind în plin sezon de schi și vacanță de iarnă putem să spunem că este în desfășurare, vin cu câteva recomandări pentru zona județului Brașov. Unde schiez când mă duc spre Brașov?

Depinzând de punctul în care ne aflam sau de unde vrem sa începem, totuși exista câteva caracteristici care ne pot ghida ce stațiune montană să alegem din Brașov pentru o vacanță de schi de neuitat.

Fie că alegem să venim din sud către munte sau din partea de nord, un top al stațiunilor montane din zona Brașovului tot se cere făcut. Iar acum, prima dată găsesc de cuviință să răspund la întrebarea unde schiez cel mai bine când merg la Predeal.

 

Unde schiez în Predeal?

Predealul are 5 pârtii care în total ajung la aproximativ 8 kilometri de distracție albă împărțită astfel:

 • 1,8 km de pârtie albastră
 • 4,4 km pârtie roșie
 • Și 1,2 km de pârtii negre.

Sunt 2 instalații de cablu în Predeal pe o diferență de nivel de 411 m (2.090 m-1.006 m) iar cea mai lungă pârtie are 2.250 m.

Spuneam ceva mai devreme, într-un alt articol că aici, pe Clăbucet Sosire am învățat să schiez acum multă vreme iar pârtia aceasta a rămas și acum una din preferatele mele. Așa că nu-i de mirare că vă recomand ca atunci când începeți viată de schior să vă aflați pe una din pârtiile din Predeal.

 

Unde schiez în Poiana Brașov

Chiar dacă am preferințele mele, trebuie să recunosc totuși că, Poiana Brașov este cea mai căutata de brașoveni, fiind și stațiunea montană aflată la cea mai mare altitudine din Județul Brașov. Diferența de nivel în coborâre de la 1.783 de metri altitudine este de 842 m.

În Poiana domeniul schiabil este mult mai mare decât în orice alta stațiune montană din zoăa, ajungand la un total de aproape 25 kilometri lungime.

 • 9,1 km de pârtie albastră
 • 4,5 km de pârtii roșii
 • 8,8 km de pârtii negre.

Sunt 12 pârtii în Poiana iar cea mai lungă, Drumul Roșu, are 5.330 de metri. Pe lângă cele 10 transportoare pe cablu și 5 kilometri de rute de schi, în stațiune mai găsiți un patinoar, pârtii de tubbing și altele destinate pentru sănii.

 

Săcele, pârtia de la Bunloc

Să știți că există aproape întotdeauna o pârtie unde merg să schiez fără să mă întâlnesc cu foarte multă lume. Indiferent de zona în care mă aflu, cu condiția sa fiu pe munte, desigur. Așa că am să vă dau câteva date despre acesta pârtie micuța, aflată în Săcele, lângă Brașov, unde puteți să vă descătușați energia de schior, ca un localnic.

La Bunloc sunt 3 kilometri de pârtie cu 2 instalații de cablu funcționale împărțita în

 • 0,1 km de pârtie albastră
 • Și 2,9 km de pârtie roșie

Iar diferență de nivel între plecare și sosire este de 570 de metri. Deloc de neglijat!

 

Schiez la Bran

Domeniul schiabil de la Zănoaga, din Bran este o alta opțiune fantastică pentru iubitorii schiului din România. Sunt 3 pârtii care ajung la o lungime totală de 2 kilometri dar sunt pentru toata lumea:

 • 0,7 km albastră
 • 0,62 km roșie
 • 0,7 km dificilă pe Zănoaga Variantă.

Pârtiile ușoare beneficiază de nocturnă și tunuri de zăpadă iar cazarea vă recomandam s-o alegeți de aici, cu cea mai frumoasă vedere din Bran.

 

Drăguș

Tot pentru zilele în care vreau să schiez în liniște, am rezervată pe lista destinația pârtiei Moțul Drăgușului.

Este o pârtie micuță, de 500 de metri care este dotată complet cu teleski și babyski, tunuri de zăpadă și nocturnă. În apropierea pârtiei se află și un patinoar de 600 de mp și un apres ski bar. Tot ce ai nevoie de la o zi de pârtie la 800 m altitudine.

 

Cheile Grădiștei

Tot în zona Brașovului, dar la Cheile Grădiștei de data aceasta, merg să schiez la Fundata. Sunt trei pârtii aici, ajungând în total la o lungime de 1,2 km, atât pentru schi, snowboard cât și schi fond sau tubbing.

 • Fundata, pârtie ușoara de 267 m lungime
 • Moeciu, altă pârtie ușoara de 570 m lungime
 • Iar Pârtia Nouă este una grea cu diferență de nivel de 70 m și o lungime de 300 m.

 

În concluzie, aveți de ales din 6 stațiuni montane, cunoscute sau mai puțin cunoscute. Puteți schia ca un localnic sau ca Alberto Tomba, doar să fiți echipați corespunzător, să purtați protecții și să alegeți unde vreți să vă adunați la apres ski.

Vacanță frumoasă tuturor!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.