Tuzla, o altfel de plajă

Tuzla este locul în care mergi atunci când te bate gândul de o vacanță altfel la malul Mării Negre.

Tuzla, o altfel de plajă

Până acum am omis Tuzla de fiecare dată când am mers pe litoral. Cumva semnul de pe drumul național, nu însemna pentru mine decât că sunt pe drumul cel bun către Cap Aurora.

Nici prin cap nu-mi trecea că peste ani, cel mai cool loc de glamping de pe litoral se va așeza în Tuzla.

Ce este glampingul?

Un soi de camping dar mai curățel și foarte instagramabil. Dar tot la cort se întâmplă treaba. Doar că arată ca scos din reviste de design interior, în nisip.

Și ca să fie totul cum trebuie, vestita plajă sălbatică a de lângă Eforie, a devenit pe lângă surorile nordice, Corbu și Vadu, un soi de Mecca pentru cei care căutau liniștea la malul marii.

Înțelegeți, în mare nu mai este atât de sălbatică și cu atât mai puțin liniștită. Nu că ar fi competitoare directă la națiunea Mamaia dar pozele cu plaja virgină au cam rămas istorie.

Ce sa faci în Tuzla?

Plaja ta

În primul rând, dacă vrei un loc liniștit, te duci în timpul săptămânii, nu în week-end.

Darurile marii

Vrei să mănânci în cel mai cunoscut loc din Tuzla? Atunci trebuie să bifezi o masă pescăreasca la Cochilia. Și nu este singurul loc, unde mai pui că dacă ești un pescar norocos, poți să „prinzi” o masă pe cinste direct de pe malul apei.

Astronomia

Pentru pasionații de observații astronomice, fiind foarte puțina poluare de lumină, nopțile pe plaja Tuzla devin chiar mai interesante decât zilele. Accuweather are prognoze speciale pentru micii astronomi.

Povestea Evangheliei

Iar pentru aventură, în drum spre Costinești, să vă faceți pregătirile pentru o plimbare cu caiacul. Cea mai mare atracție a zonei o să vă surprindă plăcut, și anume Epava Evanghelia. Nava eșuată în apropierea „Golfului Francezilor” al plajei Costinești, a aparținut inițial lui Aristotel Onassis. Dar datorita faptului ca în urma eșuării, echipajul a părăsit ambarcațiunea, aceasta a devenit proprietatea statului român.

Și uite așa, Evanghelia este un punct de atracție pentru turiști iar unii mai aventuroși se avântă și în scufundări pe lângă epava renumită.

Așadar, dacă vă bate gândul de o vacanță altfel la malul Mării Negre, faceți așa: luați un curs de scufundări, mergeți la Tuzla, lăsați bagajele la cazare și bifați repede un chefal la Cochilia. Apoi vizitați la rând câteva epave aproape de plajă (împreună cu scafandrii profesioniști) și o să aveți ce povesti câțiva ani buni.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.