Top 5 lucruri pe care sa le faci în Salina Praid

Am făcut o listă cu multe lucruri de făcut în Salina Praid cât și în afara ei. Pentru că un tratament balnear serios durează minim 10 zile său două săptămâni, iată ce poți face în Praid tot acest timp.

Top 5 lucruri pe care sa le faci în Salina Praid

Sunteți în Praid și v-ați cazat deja? Perfect. E momentul să vă fac o tură prin Salina Praid.

Tratamente

Aerul subteran lipsit de alergeni și valoarea scăzută a ph-ului din aer sunt doar două din beneficiile mediului din salină. Cel mai des, în Salina Praid se întâlnesc oameni veniți la tratarea afecțiunilor respiratorii cât și foarte mulți copii care mulțumită locurilor de joaca sunt surprinși de efectul benefic asupra năsucului fără a-și da seama că au fost „la doctor”.

Ștrandul Praid

Dacă vreți să vedeți cum puteți pluti ca un dop de plută pe apă, încercați să înotați în ștrandul Praid. Apa provine din mina Gheorghe Doja, a salinei Praid de la o adâncime de 150 de metri și este atât de sărată încât este inutil să faceți efortul de a va scufunda.

Parc Aventura

Sunt patru trasee de explorat și o tiroliana de încercat în Club Aventura din Salina Praid. Sunt 75 de minute în care n-ai cum să te plictisești iar efectul terapeutic al aerului din salină va fi maxim. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul.

Degustare de vinuri

Nu se întâlnește foarte des o Galerie de Vinuri ascunsă într-un munte de sare, nu-i așa? În Salina Praid sunt pana la 150 de sortimente de vinuri în așteptare pentru a fi degustate alături de o pastrama sau o tocăniță de gălbiori cu pâine de cașă cu cartofi. Iar temperatura constanta de 16 grade este perfectă pentru asemenea activități.

Sare pentru acasă

Sunt cinci tipuri principale de produse din sare care se comercializează în Salina Praid: sarea gema pentru consum, bulgarii de sare și sarea brichetata pentru zootehnie plus o varietate mare de săruri de baie „Sargen” colorate sau sarea de baie sulfoiodurată.

Și acestea sunt doar lucrurile pe care le poți face în Salina Praid propriu zis, urmează să vă dezvălui activități de ocupare a timpului atunci când ieșiți din subteran.

Ce să faci în Praid

Un tratament balnear serios tine minim 10 zile său două săptămâni. Dar nu spune nimeni că trebuie să rămâneți într-un singur loc. Sunt lucruri de făcut, locuri de văzut  și oameni noi de întâlnit.

Casa Fluturilor

Primul lucru pe care l-am făcut în Praid, înainte de a cobor în salină a fost să vizitez fluturii exotici din Casa Fluturilor. Sute de fluturi zboară într-un mediu tropical închis, acolo unde îi poți vedea mâncând, plutind de colo colo sau chiar transformându-se. E magic!

Sovata

Pentru că tratamentele să-și facă efectul și dacă nu vă ajunge Ștrandul Praid, la o aruncătură de baț, în Sovata, puteți alege între o baie în Lacul Ursu, Lacul Negru sau spa-urile din Aluniș sau Ensana pentru tratamente dedicate.

Canionul de Sare și băile tradiționale de nămol

Pe traseul de vizitare al Canionului de sare, se întâlnesc vestitele băi de nămol. Dar nu este nămolul acela de Techirghiol care te face cunoscut de la o poștă. Acest nămol nu are miros neplăcut. Găsiți biletele la Custodia Ariilor Protejate din Corund-Praid.

Corund

Localitatea cunoscuta pentru lucrările artizanale și ceramica de Corund, se afla la 10 minute de mers cu mașina de Praid și aici puteți, pe lângă a achiziționa, să participați la ateliere de olărit și să plecați cu o lucrare originala în traistă.

Tinovul Fântâna Brazilor

Este o rezervație naturală aflată pe platoul vulcanic Praid Dealu cu trasee realizate pe podete de lemn, pline de informații interesante legate de formarea Tinovului cât și de speciile endemice de aici: atât fauna cât și flora sunt interesante. Din când în când, mai vin ursuleții la afine aici, pentru că sunt foarte bune așa că vă îndrum să luați un ghid. La intrarea în Tinov, ultima casă din sat este a ghidului. Dacă nu este acolo, îi dați un telefon (apare în 10 minute).

Parc Aventura Balu

Dacă vi s-a părut prea ușor la Club Aventura, în Salina Praid, plecați dis de dimineață până la Harghita Băi. Sus pe munte este un parc imens de aventură la înălțime. Satisfacția este garantată, credeți-mă pe cuvânt.