Top 11 activități de făcut în Brașov

Atâta distracție la un loc este greu de crezut că există dar, în Brașov sunt neapărat de făcut următoarele lucruri.

Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov
Top 11 activități de făcut în Brașov

Unul dintre cele mai vizitate orașe din România, Brașovul, te poate ține ocupat o viață întreagă. Este în permanenta mișcare și evoluează o dată cu timpurile. Așa că mi-a fost foarte greu să fac un top al lucrurilor de făcut în Brașov. Am tot scos și introdus în listă până când am realizat că trebuie să rămân la acele obiective fără de care nu poți să pleci din Brașov și să nu le fi atins.

Poarta Ecaterinei

Pentru că pe undeva trebuie să intrăm în Brașov, am ales emblematica Poartă Ecaterina pentru că arată ea însăși ca un castel în miniatură. De fapt, forma reprezintă privilegiul medieval “Jus Gladii”, prin care conducătorilor brașoveni li se dădea dreptul de a aplica pedeapsa suprem[. Iar în turn sunt opt guri de tragere care făceau loc, în trecut, celor opt bombarde aduse din Praga pentru protecție.

Cetatea Brașovului

Șase sute de ani de istorie ascund zidurile Cetății Brașovului. Din 1940 a devenit exclusiv obiectiv turistic dar secole la rând, cetatea a ținut piept luptelor fiind reconstruită de patru ori. A fost pe rând punct de apărare, locuită, centrul armatei imperiale, închisoare și iarăși cetate de apărare. Pentru moment, administrarea cetății este disputată în instanță dar tot se pot face niște poze faine de afară. Sper ca până la finele anului să se redeschidă.

Piața Sfatului

Piata Sfatului

Locul în care se organizau târgurile era plin de negustori din toate ținuturile, sași, șvabi, maghiari și români. Cu toții își așezau mărfurile la Casa Sfatului, în centrul pieței. Posibil să vă aducă aminte de Cerbul de Aur.

High Jump

Uau! Atâta distracție la un loc este greu de crezut dar: cele mai multe trambuline într-un singur spațiu. Au inclusiv piscina cu bureți. Și, desigur, vă puteți imagina în NBA aruncând aproape de coș mulțumită unei trambuline.

Biserica Neagră

În Brașov există cea mai mare biserica în stil gotic din sud-estul Europei se afla și cea mai mare orgă mecanică, tot din sud-estul Europei. Numele său provine în urma unui incendiu care a schimbat arhitectura bisericii, în 1689. În turnul bisericii este al doilea cel mai mare clopot din Romania (6300 kg) și tot la interior puteți vedea cea mai importantă colecție de covoare orientale din, sud-estul Europei, desigur.

Turnul Alb

Este construit în forma de potcoavă. Se afla la 59 de metri distanță de zidurile cetății și comunică printr-un pod mobil cu Bastionul Graft, iar astăzi, funcționează ca muzeu.

Turnul Negru

Si el avea legătură cu Bastionul Fierarilor din Brașov tot printr-un pod mobil. Iar forma piramidală a acoperișului a păstrat forma inițială care s-a pierdut fiind tranzită de fulger. Numele său a fost dat tot de un incendiu (ca și Biserica Neagră) care l-a înnegrit puțin.

Strada Sforii

Este cea mai îngustă stradă din Brașov și pe bună dreptate, cel mai bun loc pentru îndrăgostiți (așa spune legenda urbană).

După Ziduri

Strada lungă face legătura între Turnul Alb și Turnul Negru și trece pe sub Bastionul Graft iar de-a lungul ei puteți admira arta urbană în plina dezvoltare. Un drum din trecut către viitor, la propriu.

Parc Aventura Brașov

16 trasee cu cate 2-3 parcursuri în medie pe fiecare nivel de dificultate însumează minim tei ore de aventură de persoană. Sau, puteți avea acces în parc doar ca plimbăreț, nu neapărat ca participant la activități, pentru că și plimbarea este o forma activă de petrecere a timpului.

Poiana Brașov

Dacă nu ați ajuns în Poiană până acum, mâine dimineață este prima destinație pe hartă. Cel mai curat aer, mișcare (fie ca vorbim de sezonul de ski sau nu) si o masa bună la Șură. 

Și as mai continua cu multe alte obiective de vizitat dar mai întâi, vă invit să le bifați pe cele de mai sus. Iar în cazul în care vreți mai mult, trebuie doar să îmi spuneți și vă îndrept nu doar către cazări minunate, cafenele cochete sau muzee în care să vă pierdeți de dimineața până seara ci și în ultima aventură descoperita săptămâna aceasta.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.