Stare de briză din Vadu până în Corbu

Unele din plajele cele mai romantice aflate la malul Mării Negre le găsiți în Vadu și Corbu. Ambele prezinta încă urme de sălbăticie dar asta datorita faptului că sunt parte a Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

Stare de briză din Vadu până în Corbu
Stare de briză din Vadu până în Corbu
Stare de briză din Vadu până în Corbu
Stare de briză din Vadu până în Corbu
Stare de briză din Vadu până în Corbu
Stare de briză din Vadu până în Corbu
Stare de briză din Vadu până în Corbu
Stare de briză din Vadu până în Corbu

Una din plajele cele mai romantice aflate la o aruncătură de băț de aglomerata Mamaia este Vadu. Nici plaja Corbu nu se lasă mai prejos. Ambele prezinta încă urme de sălbăticie dar asta datorita faptului că sunt parte a Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

Ce să faci pe plajele Vadu și Corbu

Pregătește totul

Gata! Te-ai decis să mergi în sălbăticie rămâne că ti-ai asumat faptul că nu vei găsi supermarket, tiki bar sau alte locuri în care se comercializează băuturi, înghețate sau alimente. O geanta frigorifica și una pentru deșeuri. Cam atât îți trebuie.

Si dacă nu ești fan soluții pentru arsuri solare, nu uita să împachetezi și un umbrar. Ceva care să te acopere de soare pentru că nu vei găsi palmier sau alt copac sub care să te ascunzi la orele de vârf.

Bine, exista Unbar în Corbu dar, ce te faci dacă te-ai stabilit în Vadu?

Liniștea

O carte sau doar ochelarii de soare sunt lucruri indispensabile pentru aceste doua locuri senzaționale. Fără muzică tare la pachet pentru că gusturile nu se discută dar pot fi ținute secret. Bine, o pereche de câști poți să bagi în buzunar deși, sunetul marii e tot ce-ți trebuie.

Cazarea

Sunt variante multiple de cazare în Vadu și nu chiar. Adica, doar în cazul în care ești fan cort sau ai ajuns cu autorulota poți să te cazezi direct sub miliarde de stele. Altfel, trebuie să te îndrepți către Corbu sau Năvodari. Sau, dacă îți plac plimbările lungi și foarte lungi, chiar în Mamaia Nord.

Sau poți instala cortul chiar pe malul mării cum fac majoritatea, dar trebuie sa aveți în vedere faptul că aplasarea cortului la o distanță mai mica de 150m de mare(150m de la spargerea ultimului val, conform legii)  artage si o sancțiune din parta autorităților.

Acces

Drumul pana pe plajă nu-i o problemă nici dacă vrei să ajungi cu mașina, doar că îți trebuie permis special. De aici puteți să luați inclusiv câteva informații despre trasee cât și permisele necesare.

Taxe pentru campare Vadu

Felia de cultura

Ca în mai toate cazurile în care ajungeți pe litoral, se poate consuma ceva cultură și istorie la Cetatea Enisala sau Cetatea Histria. De asemenea, să țineți la început de August si Corbul Verde, o manifestare artistica pentru toți.

Activități

Relaxarea la plaja stă pe primul loc. După care, în funcție de ce ați cărat după voi aveți posibilități multiple de petrecere a comuniunii cu valurile: kite sau wind surf, înot sau pescuit.

Una din activitățile mele favorite este cea de a găsi scoici sau cochilii speciale și pietricele bine șlefuite de valuri. Bineînțeles că am și colecții întregi de borcane, împărțite pe mări.

La Corbu cât și Vadu, nu găsiți cel mai fin nisip dar vă puteți îmbunătăți colecțiile personale și atunci când vi se face dor de mare, iarna, ascultați o scoică.

Puteți găsi și mai multe informații pe un grup de Facebook unde turiștii care frecventează plaja de la Vadu postează impresii și fotografii din zonă.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.