Principalele obiective turistice din Râșnov

Dinozaurii, peșterile și cetățile fac din Râșnov capitala distracției de vacanță. O zi, un weekend sau o săptămâna ori atât timp cât aveți la dispoziție vor trece într-o clipă.

Principalele obiective turistice din Râșnov
Principalele obiective turistice din Râșnov
Principalele obiective turistice din Râșnov
Principalele obiective turistice din Râșnov
Principalele obiective turistice din Râșnov

Cele mai antrenante atracții turistice din Brașov de fapt sunt pe lângă oraș, în Poiană, la Zărnești sau în Râșnov. Atât parcurile de aventură cât și cei peste 100 de dinozauri care traversau zona în urmă cu milioane și milioane de ani. Gata să descoperiți ce este de văzut în Râșnov? Să începem cu istoria locului.

Cetatea Râșnovului

Una din cel mai bine poziționate cetăți medievale din România, sus pe stânca din Râșnov, tronează de sute de ani ca o bijuterie. Cetatea Rosenau datează de la jumătatea secolului 14, cel puțin așa spun scrierile, fiind atestată inițial la 1335. Cetatea a fost a doua casă a locuitorilor Râșnovului timp de secole. În timpurile asediilor, populația se refugia în cetate pentru adăpost urmând ca mai apoi să reconstruiască așezarea de la poalele dealului.

Până în prezent, Cetatea Râșnovului a fost atât scenă a istoriei, a filmelor lui Sergiu Nicolaescu cât și a Festivalului de muzica Rockstad. De curând însă, a reintrat în program de restaurare completă, așa că vizitatorii se pot mulțumi doar cu o plimbare în turul de jos al zidurilor până la terminarea lucrărilor.

Dino Park

Nu este totul pierdut însă. Plimbarea din parcarea de la poalele dealului stâncos pe care tronează Cetatea din Râșnov, vă va duce până la intrarea în cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei. Pe suprafața celor 3 hectare de ale parcului sunt alei care vă poarta în trecut alături de 100 de dinozauri în mărime naturală. Înafară de ora de științe ale naturii, copii au parte de distracții felurite, în locuri de joacă dedicate, în cinematograful 9 D sau cel 360 de grade sau pe traseele de aventură.

Locurile dedicate pentru joacă sunt acompaniate de locurile pentru odihnă pentru cei mai puțin energici dintre vizitatori. Pe parcursul circuitului am avut ocazia de a-mi readuce aminte câteva dintre cunoștințele legate de istoria dinozaurilor urmărind materialele interactive.

Nu ratați să vă măsurați cu Seimozaurus sau să faceți un silfei cu Hatzegopteryx. Iar dacă reușiți sa ieșiți din magazinul de suveniruri fără măcar un ou de dinozaur, mă inclin. 

Peștera Valea Cetății

Nu mai departe de câteva sute de metri de intrarea către Dino Park, în urcare, veți întâlni parcarea pentru accesul către Peștera Cetății.  Un tur al peșterii durează aproximativ un sfert de oră dar atracția principala nu ține neapărat de partea de speologie ci mai degrabă, de cea culturală. Sala Mare a peșterii are o acustică atât de impresionantă încât Filarmonica din Brașov organizează ocazional concerte chiar în interiorul peșterii.

Peștera Râșnoavei

La Peștera Râșnoavei, din Râșnov se poate ajunge urmând traseul Benzii Albastre. Durata este de aproape o oră iar drumul pleacă din Strada Romului Cristoloveanu și urmează un drum forestier. Peștera în schimb, nu este ușor de explorat, fiind necesar chiar mersul pe burtă, ceea ce nu este recomandat să faceți în zilele ploioase. Peștera este foarte ușor inundabilă.  

 

Cheile Râșnoavei

Din drumul care duce din Predeal către Râșnov, înainte de a ajunge în Râșnov, să fiți atenți la semnul către Cheile Râșnoavei. Este un traseu frumos, ce trece pe lângă Campingul Valea Râșnoavei, unde vă puteți și instala, care se poate face ușor. Tot aici găsiți și parcul de aventură cu una din cele mai înalte instalații de bungee jumping din Europa și cea mai înaltă tiroliană din România.

Valea Cărbunării

Iar dacă nu vă săturați de adrenalină și senzații tari, vă recomand să mergeți la Valea Cărbunării, pentru un concurs de Ski Jump. Este locul în care se adună campionii mondiali la săriturile cu schiurile, în etapele organizate la Râșnov. Este un sport spectaculos care poate fi practicat la noi în țara exclusiv pe trambulinele de la Râșnov, la Baza Olimpică pentru Sporturi de Iarnă.

 

Este foarte ușor să rămâi în Râșnov pentru vacanță. În special când ai în plan să vizitezi toate cele de mai sus și să dai câte o fugă prin împrejurimi. Orașul este așezat la distanțe aproape egale atât de Bran cât și de Brașov sau Predeal. Cel puțin iarna este locul perfect pentru o vacanță completă de Crăciun.

Sărbători Fericite!

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.