Porumbacu de Sus, un altfel de tărâm

3 locuri inedite din România se află într-un singur loc, în Porumbacu De Sus din județul Sibiu. Ca într-o carte pentru copii, cele trei locuri sunt fiecare, câte o filă de poveste.

Porumbacu de Sus, un altfel de tărâm

Imaginați-vă un mare platou de filmări, locuibil. Cam așa definesc eu Porumbacu de Sus. În primul rând pentru că este un sat care face parte din comuna Porumbacu de Jos. Și mi se pare că doar în cărțile de aventuri sau povesti poți să primești așa o orientare în spațiu.

Realitatea este că exista în spațiu real, în județul Sibiu. Doar că următoare trei locații par la fel de ireale ca și jocul de cuvinte de mai sus.

 

Castelul de Lut din Valea Zânelor

De la început, îți imaginezi o creație fantastică, mică și drăgălașă. Ca pentru zâne. Ei bine, Castelul de Lut nu este deloc mic dar este la fel de frumos ca o căsuța de turtă dulce. Cu pastă de zahăr în loc de var și bombonele Skittles în loc de flori la ferestre. Aș mânca-o!

Casa zânelor este momentan doar un loc special în care poți sa petreci câteva momente relaxante la un ceai, în gradină. Sau să organizezi un picnic cu tacâmuri comestibile. Da, farfuriile sunt comestibile dar atât. Să nu încercați să ronțăiți din mobilă. Ori să organizezi o sesiune foto, special amenajată de gazde.

Spun gazde întrucât, aceștia, s-au gândit ca pe viitor, căsuța celor șapte pitici să devină locuibilă.

 

Porumbacu Treehouse

Este cea de-a doua locație uimitoare din Porumbacu de Sus. Este tot ce ți-ai imaginat la o căsuța în copac. Dar pentru adulți.

Adică, atunci când vrei să te ascunzi de restul lumii, în copac, să nu te știe decât păsările cerului și eventual gazdele, ajungi aici. Bine, este adusă un pic în zilele noastre. Este realizată din lemn, cu ferestre mari să vezi tot ce mișcă, de la înălțime. Și are inclusiv WiFi să poți vedea Netflix în copac.

 

Dealul Verde

Dacă ești fan Frodo și n-ai cum să ajungi până în Noua Zeelandă, stelele s-au aliniat în Porumbacu de Sus și ai primit o șansă. Să trăiești ca un hobbit aproape de Sibiu. E atât de simplu! Iar dacă nu vreți sau, cel mai probabil, nu găsiți o cameră să vă ascundeți sub pământ la Pensiunea Dealul Verde, puteți oricând să mergeți în vizită.

Oriunde v-ați caza în Porumbacu de Sus, sunteți doar la câtâțiva pași de aceste locuri inedite și la doar jumătate de ora de Sibiu.

Un colț de lume care rivalizează cu Neverland. Cu amândouă de fapt. Oricare din cele de mai sus s-ar potrivi la fix în tărâmul lui Peter Pan iar asemenea experiențe cred că l-ar fi atras până și pe Regele Pop-ului.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.