Pădurea Colorată

Cea mai intrigantă operă de artă din Gorj se află în Dumbrava. Pădurea Colorată este locul pe care nu trebuie să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.

Pădurea Colorată

În Dumbrava, la Baia de Fier, nu departe de Peștera Muierii, treizeci de artiști au răspuns chemării muzei comune și au lăsat inspirația sa-i ghideze în crearea Pădurii Colorate.

Sute de arbori și-au schimbat culoarea scoarței cu ajutorul artiștilor și voluntarilor care au pus umărul la efortul lui Mihai Țopescu de a-și aduce viziunea în dimensiunea noastră. În cadrul proiectului au participat inclusiv artiști din afara României, impresionați de ideea manifestului.

Ceea ce el vede ca „Gradina Paradisului” și o percepe ca “Înălțarea” a rezultat în cea mai nouă atracție turistică din zona Băii de Fier.

Proiectul Pădurea Colorată

Protestul împotriva defrișărilor abuzive a reușit să protejeze și totodată să atragă atenția publicului asupra Pădurii Dumbrava.

Pădurea Colorată este mai mult un proiect ecologic decât unul cultural deși, în acest caz nu se exclud unul pe altul. Pornind de la ecologizarea zonei, pădurea a fost mai întâi curățata de voluntarii care au strâns toate deșeurile existente.

Mai apoi, folosind vopsea pe bază de var care, nu doar că nu este nocivă ci chiar apără scoarța împotriva dăunătorilor, Pădurea Colorată a prins sclipiri de caleidoscop.

La un an după apariția Pădurii Colorate din Poienari, același artist a adăugat și „Cuiburile”. Alte creații manifest realizate din crengile tăiate ale arborilor, colorate la rândul lor care atrag atenția asupra faunei care rămâne fără casă în urma tăierilor de păduri.

Așadar, în drum spre sau dinspre Transalpina, că mergeți să vizitați peșterile din Baia de Fier sau căutați ceramica de Horezu, opriți-vă în Pădurea Colorată pentru o pauză inedită.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.