O vacanță surprinzătoare în Piatra Neamț

Zece motive să îți petreci vacanța în Piatra Neamț. Un oraș pe toate gusturile încărcat cu istorie, artă și atracții turistice. În Piatra Neamț, poți să treci de la un spectacol de teatru direct la pârtia de ski sau o plimbare cu caiacul pe lac.

O vacanță surprinzătoare în Piatra Neamț

Spun surprinzătoare întrucât nu am intenționat să ajung în Piatra Neamț. Destinația finală era chiar fosta capitala Iași. Dar se pare ca așa am descoperit un oraș de vacanță în care m-aș întoarce cu plăcere.

Pe urmele lui Stefan cel Mare la Curtea Domnească

În momentul în care ajungeți în centru veți realiza că totul pleacă de aici. Ansamblul de monumente istorice ridicate în la sfârșitul anilor 1400, pe vremea lui Stefan cel Mare arata Piatra Neamț ca o casetă în care s-a păstrat vie istoria.

Turnul lui Stefan cel Mare

Înalt de 19 metri, Turnul lui Stefan este considerat emblema orașului Piatra Neamț și poate fi vizitat. Înăuntrul său, sunt patru clopote de dimensiuni diferite iar inițial, primul ceas s-a montat în 1861. Ultima reparație a mecanismului ceasului s-a făcut în 2006 iar de atunci merge ca unul elvețian.

Biserica Domnească

Biserica a fost înălțata în 1497 dar și astăzi, se țin slujbe înăuntrul stabilimentului. Chiar dacă are adoptat și caracterul turistic.

Muzeul Curtea Domneasca

Colecțiile din Muzeul Curtea Domneasca Piatra Neamț pot fi văzute în expozițiile aflate în Pivnița 1 și Pivnița 2. Sunt expuse echipamente militare, arme, podoabe, obiecte de îmbrăcăminte și monede.

Cetatea Dacica Petrodava

Pe malul opus al lacului Bâtca Doamnei, la patru kilometri de Piatra Neamț, se află ruinele fortăreței dacice Petrodava, cetate întemeiata în secolul II î. H.

Durau Park

Trasee pentru sanie de vara, tubbing sau trambulina sunt câteva din distracțiile pe cinste aflate la poalele Ceahlăului, la pârtia Durau. Doar să nu mergeți într-o zi de luni, atunci când se fac revizii. Altfel, în orice alta zi, de la 10 dimineața și până seara la 7, puteți să urcați și să coborați până nu va mai țin picioarele.

Pârtia Cozla

Și dacă tot povestim de pârtii, cea mai căutata din zona Piatra Neamț, este pârtia Cozla. Iarna este perfecta pentru o distracție lângă oraș.

Telegondola

Știați ca exista transport direct de la Gara sus în vârf de munte, pe cablu? Ei bine, telegondola pleacă de la poalele Muntelui Pietricica și urca, peste oraș, până sus în vârful Cozla.

Rute turistice

Sunt foarte multe rute de-a lungul cărora puteți vizita unele dintre cele mai interesante obiective turistice și atracții naturale din jurul orașului Piatra Neamț. Parcul Vânători-Neamț, Rezervația de Zimbri sau Cetatea Neamțului sunt doar câteva dintre atracțiile de top aflate pe aceste rute.

Muzee

Din centrul orașului nu trebuie să ratați Muzeul de Arta Eneolitică Cucuteni, Muzeul de Artă sau Muzeul de Etnografie. Nici Muzeul de Istorie și Arheologie nu trebuie să lipsească de pe lista voastră.

Iar pentru cazări, nu e cazul să va faceți griji, găsiți locuri unde să vă odihniți atât în oraș cât și pe malul lacului Bâtca Doamnei sau chiar în camping.