Lacul Vida, vârtejul amețitor din Luncasprie

Lacul Vida este unul din cele mai căutate locuri de vacanță din județul Bihor, atât pentru frumusețea sa cât și pentru unicitatea oferită de deversorul său.

Lacul Vida, vârtejul amețitor din Luncasprie
Lacul Vida, vârtejul amețitor din Luncasprie

Lacul Vida sau Lacul cu Vârtej, cum ii mai spune este un lac de acumulare din Luncasprie, Județul Bihor.

Din drumul de legătură Deva-Oradea, prin Dobrești, se ajunge în Luncasprie și mai apoi, la baraj. Drumul durează cam o oră și jumătate, plecând din Oradea.

Lacul Vida, acum un nou obiectiv turistic pe harta Bihorului, este un lac de acumulare cu o suprafață de 6 hectare și lung de aproape 2 kilometri.

Este înconjurat de nu mai puțin de 300 de peșteri numai bune de explorat și de o cărare ce ajunge chiar la izvoarele sale.

Așezat pe râul Holod, lacul Vida a acoperit o zonă în care, cândva, existau doua case: moara, casa morarului din Luncasprie și casa fiului său.

Acum, lacul Vida este unul din cele mai căutate locuri de vacanță din zonă atât pentru frumusețea sa cât și pentru unicitatea oferită de deversorul în care se formează vârtejul de preaplin.

Destinație inedită pentru fotografi, iubitori ai pescuitului dar și doritori de relaxare, Lacul Vida se află într-o zonă atât de liniștită încât nici semnalul de rețea de telefonie nu ajunge.

Nu sunt multe spații de cazare, în schimb, iubitorii de mers cu cortul sunt lăsați să campeze exact la marginea acestuia. Iar cei care nu au loc, sunt așteptați cu brațele deschise de către localnici.

Liniște, relaxare și frumusețe, pe toate le găsiți în oaza de la Vida.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.