Lacul Firiza

Relaxare, sport și agrement la doar 10 minute de Baia Mare, pe marginea lacului de acumulare Firiza. Înconjurat de pensiuni, trasee de bicicletă sau locuri de campare, Firiza este locul unde trebuie să ajungi atât pentru o după amiază plăcută cât și pentru o vacanță binemeritată.

Lacul Firiza

Spre delectarea băimărenilor cât și a turiștilor care vizitează Baia Mare, Lacul Firiza s-a transformat de la începuturile sale, în anii 60.

Fiind necesară o sursă de apă potabilă în apropierea orașului, s-a realizat construcția barajului în doar patru ani iar de atunci, a devenit și cel mai căutat loc de relaxare în afara orașului.

Aflat la o distanță de doar 10 kilometri de centrul orașului, în zece minute de mers cu mașina ești pe malul lacului.

Bineînțeles că se poate face traseul și cu bicicleta iar cei pasionați de plimbările lungi pe două roți includ campingul Firiza pe traseele turelor din Baia Mare. Unul îl puteți găsi chiar pe bikemap.

Alții care vor să se mențină în formă, au posibilitatea s-o facă în ritm alert de alergare și totodată să se antreneze pentru triatlonul care cuprinde și o etapă de înot de 1,5 km în lacul Firiza.

Desigur, există și activități mai statice decât un triatlon sau o cursă de biciclete. Cele mai atractive sunt începând de la relaxarea pe malul lacului, la pescuit și până la ivirea vârfului nasului afară din cort, în baza de camping.

Sau o combinație între relaxarea activă și cea pasivă: plimbarea pe lac. Aici rămâne la latitudinea fiecăruia ce alegeți: fie o barcă cu vâsle, o hidrobicicletă sau de ce nu, un caiac. Ambarcațiunile sunt puse la dispoziție la malul lacului sau, puteți să veniți cu ele de acasă, dacă sunteți împătimiți și aveți cu ce.

Iar vara, foarte recomandat este paddle board-ul întrucât apa din Firiza este atât de liniștită încât permite oricui să ia o lecție de standup paddle sau să își atingă noi recorduri de vâslit.

Printre picături, merită să vă gândiți și la variantele pentru a încheia o zi faină pe malul lacului Firiza. Sunt trei direcții în care puteți s-o luați la cină.

Prima variantă este să aveți pregătit un grătar pentru peștele pescuit și câteva condimente, la pachet. Și multa mămăligă sau pâine, în caz că nu prindeți mare lucru.

Sau puteți să vă bazați pe întoarcerea în oraș. În Baia Mare sunt câteva locuri faine de încercat mâncarea locală. Unde mai pui că întoarcerea durează aproximativ 15 minute.

Și ultima variantă: să alegeți un loc de cazare pe marginea lacului și să degustați, pe îndelete un gulaș și o gură de pălincă, alături de o felie zdravănă de pâine cu cartofi. De casă.

Iar a doua zi, o luați de la capăt, de la ivitul zorilor.

Apropos de pescuit, dacă ați auzit poveștile cu peștii Piranha care înoată în lacul Firiza, uitați de ele. Au fost pescuite câteva rude îndepărtate ale temutului devorator. Pacu, este un pește omnivor care arată ca vărul de gradul 8 al lui Piranha dar nu are același meniu. Așa că puteți să vă vedeți de relaxare mai departe, fără stres. Așa cum se cade, pe malul lacului Firiza, lângă Baia Mare.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.