Lacul Dracului din Parcul National Cheile Nerei Beușnița

Original lac subteran, Lacul Dracului, a ieșit la suprafață în urma surpării tavanului de la intrarea in peștera cu același nume aflată în Parcul National Cheile Nerei Beușnița.

Lacul Dracului din Parcul National Cheile Nerei Beușnița

Aflat deasupra intrării în peștera cu același nume din Parcul National Cheile Nerei Beușnița, Lacul Dracului acoperă intrarea principală.

In urmă cu ani de zile, lacul era ascuns în subteran dar prăbușirea tavanului peșterii l-a scos la lumină, în mijlocul pădurii.

Este cel mai mare lac carstic din Romania acoperind aproape 700 de metri pătrați și adânc de până la 9 metri sau chiar 12 metri în unele locuri.

Adâncul lacului ascunde mai multe galerii în care, spun localnicii, dacă te aventurezi nu te mai întorci niciodată.

Legenda lacului

Nici Lacul Dracului nu a rămas fără legendă. Ceea ce e foarte plăcut, mai ales că te aștepți că așa niște comori ascunse în pădure, să aibă ceva supranatural în originea lor.

Se spune că însuși dracul, pierzând un pariu cu un bătrân pastor s-ar fi aruncat, de supărare, în lac. Acesta a prins rămășag cu pastorul că acesta nu poate prăji un pește fără să se îndoaie iar, la rândul său, bătrânul a spus că dracul nu poate pune pe foc un cap de țap fără să rânjească. Evident că bătrânul, trecut prin multe, a reușit să-și țină partea să de prinsoare prăjind peștele în frigare dar dracul nu.

Parca totuși, la capitolul legende, Lacul Ochiul Beiului câștigă detașat cu două puncte în fata Lacului Dracului. Pentru că are două legende și sunt mai “credibile”decât sfada cu dracul.

Cum ajungem?

Plecând din Cărbunari, pe traseul Benzii Albastre, marcat vizibil pe tot drumul, durata este de aproximativ trei ore. Estimarea este făcută parcurgând cei opt kilometri de la Cărbunari și până la Lacul Dracului.

A doua varianta este cea cu plecare din Sasca Română, cu oprire în Cantonul Damian, trecere prin Poiana lui Vogiun și apoi se coboară spre Lacul Dracului, în final.

Altfel, puteți chiar să combinați traseele intre ele doar cu condiția să cunoașteți însemnele. Plecând pe traseul Crucii Albastre din Sasca Română, ajungeți la Cascada Șușara și apoi spre Cărbunari.

Reguli de Vizitare

Pentru că am mulți prieteni care călătoresc cu animalele de companie, caței de obicei, să știți că aveți voie cu ei în Parc. Dar plimbările sunt condiționate de purtarea lesei. Datorita faunei protejate existente în rezervație, prietenii noștri blănoși nu pot alerga să agite spiritele pe trasee.

Cât despre campare, nu uitați că este posibilă doar în Campingul Ochiul Beiului.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.