La Mamaia

În Mamaia chiar exista câteva cazări care amintesc de plaja de pe coasta de vest a Americii și activități cu care bat chiar și distracțiile din Miami Beach.

La Mamaia

Atunci când zici Mamaia, pentru toți românii înseamnă un fel de Miami Beach local. Cu toate cluburile aferente, viața de noapte, restaurante și terase pline, lac, și foarte multe activități pentru toate gusturile.

Spuneam ceva de Miami Beach local? Chiar exista câteva cazări care amintesc de plaja de pe coasta de vest a Americii iar una chiar îi poarta numele. Iar apa este atât de calmă aici încât ai putea să adormi pe saltea în apă și să te visezi în cealaltă zonă a globului, cu ușurință.

Doar că mai nou, cele mai căutate plaje sunt cele din Mamaia Nord. Adică tot ce înseamnă de la hotel Rex și până la bariere (vestita barieră). Și chiar până la Năvodari. Practic se împletesc cele doua zone, cea rezidențială din Mamaia Nord cu Mamaia Sat și chiar înglobează, în accepțiunea multora și o parte din Năvodari.

În ultimii ani de mers la mare am ales cu predilecție Mamaia Nord și Năvodari pentru terasele și tiki barurile din zona. Sunt mai puțin înghesuite, plaja parcă e mai lată iar, ce-mi place cel mai mult, nu prea e viață de noapte intensă.

Prima recomandare

Căutați cazare în Mamaia Nord, unde găsiți inclusiv apartamente de închiriat, în zona rezidențială, acesta fiind un trend în creștere. Sau mergeți chiar înspre Năvodari. Așa veți avea liniștea mult dorită în timpul somnului și plaja mult mai aerisită pe timpul zilei.

Zona de petrecere

Chiar dacă nu stați în centrul Mamaiei, puteți să vă deplasați cu maxi-taxiurile oricând sau cu transportul în comun dacă nu vreți să căutați locuri de parcare în mijlocul stațiunii. Pentru că tot ce înseamnă taverne, petreceri și Aqua Park sunt fix în partea opusa a zonei liniștite.

Ce e de făcut în Mamaia

Cursuri de Surf

Am început lista cu ce e mai aventuros pentru că vreau să va spun că este atât de antrenant încât plictiseala iese din discuție la primul grăunte de nisip. Puteți alege dintre Surf up Paddle, Kite sau chiar Wind Surf. Și nu degeaba sunt localizate în zona de Nord a Mamaiei cât și în Năvodari. Aici vântul chiar bate cum trebuie iar densitatea de oameni în apa fiind mică, aveți loc de desfășurare.

Telegondola

Nu are un traseu foarte lung, doar doi kilometri, dar, sus priveliștea este spectaculoasă. Cu dimineața în cap, pentru litoral, de pe la 9 și jumătate și până seara la 23, telegondola face trasee non-stop, cât e vara de lungă.

Aqua Magic

Este pentru cei care preferă mai mult distracțiile în apa dulce. Și pentru toți copii, mai mici sau mai mari. Exact la intrarea în stațiunea Mamaia din Constanta. Aici sigur uitați de ceas și poate doar când începe foamea să-și facă apariția veți afla când va fi trecut timpul.

Festival la malul marii

Nu există plajă fără un festival în sezon de bălăceală, la malul Mării Negre. Iar în Mamaia au loc de obicei două festivaluri mari, Sunwaves la Crazy Beach și Neversea.

Lacul Siutghiol

Atunci când vreți să ajungeți la Insula Ovidiu, puteți să alegeți oricare dintre activitățile care se desfășoară pe lacul Siutghiol. Aici este punctul zero pentru yachting, schi nautic, para-pantă sau surf din Mamaia.

Mâncare

Recunosc, eu chiar sunt un fan al mâncărurilor pe bază de pește și fructe de mare. Așa că, fix atâtea zile câte petrec la malul mării, în tot atâtea, fiecare masă va conține un fel de pește la grătar, midii in sos de vin alb, rapane pe plită, salata de icre sau nelipsitul borș de pește de la cherhana. Asta nu înseamnă că nu exista unele dintre cele mai bune restaurante cu specific grecesc, turcesc sau chiar mediteraneean în Mamaia. Un lucru este cert. Nimeni nu a murit de foame vreodată în Mamaia. Pentru că dacă chiar nu găsiți nici un restaurant sau terasă pe gustul vostru, sigur puteți încerca variantele nenumărate de street food. 

Și, desigur, dacă nu v-au epuizat toate cele de mai sus, mergeți cu încredere în Constanța sau la câțiva pași de Năvodari pentru și mai multe activități de vacanță.

 

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.