Impresii din Rezervația Lacului Snagov

La o distanță de doar 30 km de București, zona Lacului Snagov este cea mai apropiată și completă oază de relaxare pentru o evadare din orașul agitat.

Impresii din Rezervația Lacului Snagov

Pe lângă Marea Neagra și Lacul Balaton, în Ungaria, Lacul Snagov este una din rămășitele fostei Mări Sarmatice, și singura cu apă dulce înafara lacului din vecini. Este cel mai mare lac natural din România chiar dacă nu impresionează prin suprafața de aproape 6 kilometri pătrați. Dar va impresiona sigur prin frumusețea Rezervației.

La o distanță de doar 30 km de București, zona Lacului Snagov este cea mai apropiată și completă oază de relaxare pentru o evadare din orașul agitat. Iar în cazul în care doriți sa petreceți mai multe zile aici, iată și câteva sugestii de cazare. 

Ce puteți face pe Lacul Snagov

Agrement pe lac

Sunt puține zonele în care vă puteți lasă la apă barca pe Lacul Snagov, plus că trebuie sa fiți atenți la regulamentul Rezervației. Vă recomand să luați legătura cu cei de la bazele Dolce Vita din Izvorani sau Flyboard Snagov, de pe aceeași parte a lacului. Sunt de asemenea câteva cluburi și în Snagov Sat la care puteți apela pentru a închiria un caiac, o plimbare cu barca sau să luați o lecție de Surf Up Paddle.

Palatul Snagov

Enigmaticul Palat Snagov se ascunde în Pădurea Snagov, departe de ochii lumii, special pentru a oferi un moment de respiro vizitatorilor sau un pic de intimitate evenimentelor private. Accesul în Palat este posibil doar în grupuri de minim 10 persoane, de pe drumul către Hanul Vlăsiei, dar puteți arunca o privire de la distanță de câteva bărci, pe lac.

Mânăstirea Carmelitană

Este un lăcaș de cult al călugărilor din Ordinul Carmelitanilor Desculți, ai căror adepți sunt foarte austeri iar locul este vizitat anual de pelerini. Arhitectura este deosebită, foarte modernă și în același timp păstrează tema iconografică a Carmelului (grădinii).   

Country Spa

Punctul zero al relaxării și răsfățului din Snagov Sat. Pe malul Lacului Snagov, poți alege să treci de la extaz la extaz cu ajutorul masajelor cu miere, tratamentelor faciale și corporale felurite și a răsfățului culinar. Pentru că, nu-i așa? și papilele noastre gustative au nevoie de câte ceva bun.

Mânăstirea Snagov

Dacă nu vă enumerați printre căutătorii lui Dracula dar tot aveți o urmă de incertitudine, puteți să verificați dacă Vlad Țepeș a lăsat ceva în urma la Mânăstirea de pe Insulă. Cu toate că, este posibil să vă îndrăgostiți de frumusețea grădinilor mânăstirii și să nu vă mai pese dacă a fost sau nu adevărată legenda capului fostului Domnitor al Țării Românești.

Complexul Astoria

Îl știu de când eram mică pentru că, în afara de Vila 23 și Complex Astoria nu prea aveam zona deschisă publicului pe Snagov. Iar bazele sportive nu se pun la socoteala pentru că acolo mergeam în cantonamente. Este un loc plăcut pentru a petrece câteva ore cu prietenii sau familia pe malul lacului Snagov.

Free Rider

Iar dacă toate cele de mai sus nu v-au lăsat fără energie, puteți face o rocadă și să începeți ziua de weekend cu un traseu de  bicicletă prin Pădurea Snagov. Vă las traseele aici.