Distracție la cote înalte în Azuga

La doar o ora și jumătate de zumzetul capitalei, în mijlocul Văii Prahovei, sunt câteva lucruri inedite care delimitează clasica vacanță la munte de speciala Azuga.

Distracție la cote înalte în Azuga

Unul din cele mai aglomerate drumuri din România duce direct în centrul distracției din Azuga. La doar o ora și jumătate de zumzetul capitalei, în mijlocul Văii Prahovei, sunt câteva lucruri inedite care delimitează clasica vacanță la munte de speciala Azuga.

Activități montane clasice

Sigur că, atunci când mergi la munte, alegi să ai parte de o odihnă activă departe de orașe. Iar cele mai obișnuite activități sunt cele de trekking, plimbare cu telegondola și neobositele zile pline de schi pe timpul iernii. Vă las aici câteva trasee de trekking de realizat în minim o ora sau chiar mai lungi, de până la 3 sau 4 ore.

Telegondola Azuga este una dintre cele mai noi instalații de acest gen, fiind deschisă publicului din anul 2007 și cu ajutorul căreia ajungi în 6 minute în vârful pârtiilor Șorica și Cazacu.

Coborând de la altitudinea de 1500 de metri, alternativele sunt simple: vara cu bicicletele pe traseele de mountain bike sau trail runnig iar pe timp de iarnă cu ce sunteți echipați: schiuri sau snowboard.

Alternative speciale

Bubble Football

Fun Parkul din Azuga este o ocupație pentru câteva zile de distracție la înălțime pe care le puteți face cu familia sau prietenii fără nici o urmă de plictiseală. Parcul are trasee de tiroliană, tubing, tir cu bile sau săgeți și Bubble Football.

Wegloo

O alternativă luxoasă a mersului cu cortul, glampingul face, din ce în ce mai mult, furori în Romania. Iar la Wegloo, se găsesc cele mai interesante corturi de glamping. Domuri geodezice, mobilate cu baldachin și utilate cu minibar, șemineu și orice vă mai trece prin cap.

Factorul Zen

Pentru o stațiune micuța cum este Azuga, numărul de Spa-uri și locuri destinate deconectării de la tumultul zilnic cu tratamente cosmetice, wellness, piscine și masaje relaxante este chiar ridicat.

Hallewood

Hallewood, nu Hollywood. Cramele Rhein, din Azuga au fost deschise în anul 1892 și produc fără oprire, de atunci, vin spumant după metoda tradițională. Furnizor al Casei Regale a României, între cele două războaie mondiale și mai apoi Furnizor al Casei Majestății Sale Regele Mihai I, cramele sunt deschise tot timpul anului pentru degustări grupurilor mai mari de opt persoane.

In concluzie, când vă decideți pentru o vacanță la Azuga, adunați-vă minim opt persoane, cazați-vă pentru o săptămâna în stațiune și începeți cu ce va face cu ochiul. Alegeți o partidă de bubble football, o urcare cu telegondola, dacă este iarnă poate coborâți pe skiuri și apoi, alegeți o relaxare ori la Spa ori la Cramele Rhein.

Vacanță plăcută!

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.