Castelul de Lut și alte locuri fantastice din jurul Sibiului

Castele, rezervații naturale, tradiții și biserici fortificate, sunt toate în jurul Sibiului la o distanță de până într-o oră de drum. Dacă alegeți doar o excursie sau un tur, doar de voi depinde să atingeți cele 17 destinații uluitoare din zonă.

Castelul de Lut și alte locuri fantastice din jurul Sibiului

Castelul de Lut Valea Zânelor

Este un proiect ambițios al unei familii de bucureșteni get beget. În urma cu șase ani au decis să recreeze ținutul poveștilor, în apropierea Sibiului. Cumva, în poiana de la Porumbacu de Sus, au găsit locul perfect pentru a da viață lutului iar din mâinile lor a ieșit un castel numai bun de pus în cărți. Tot în Porumbacul de Sus puteți vedea alte două locuri interesante, proiecte unice în România: Porumbacu Treehouse și Dealul Verde.

Palatul Brukenthal

Cu totul și cu totul opus Castelului de Lut, în Avrig, vă îndemn să descoperiți Palatul Brukenthal. Este Barocul la el acasă, într-un parc splendid, înconjurat de tulipani. În mijlocul Oranjeriei, departe de orice legătură cu secolul prezent, aici, regăsiți romantismul pur.

Mărginimea Sibiului

Cele mai frumoase povesti le spun totuși tradițiile iar Mărginimea Sibiului este o zonă foarte importantă pentru fiecare dintre comunitățile ce trăiesc aici. În toate cele 18 localități ce însumează Mărginimea Sibiului, se păstrează la loc de cinste, atât meșteșugurile cât și costumele tradiționale. Le puteți admira îndeaproape atât în muzeele din Sibiel, Rășinari și Galeș cât și în viața de zi cu zi, în satele ospitaliere din zonă.

Bisericile Fortificate

Una din caracteristicile principale ale sașilor din zona Sibiului a fost ridicarea bisericilor fortificate. Un număr impresionant de astfel de edificii, 300, au fost create în trecut, în zona Sibiului cât și în cele mai îndepărtate. Din păcate, nu toate au rezistat testului timpului dar, făcând Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate, puteți să vedeți cele mai durabile și mai cunoscute dintre acestea: Biertan, Saschiz, Prejmer, Valea Viilor, Saroșul pe Târnave, Richiș, Viscri.

Rezervația Naturala Lacul Fără Fund

Ocna Sibiului, în Parcul central, ascunde Lacul Fără Fund. De fapt nu ascunde ci chiar atrage o mulțime de vizitatori căutând să afle adâncimea adevărata a lacului. Ei bine, fundul este chiar la 34 de metri, în cavitatea salinei care s-a surpat în anii 1775. Nu pare să fie prea fără capăt dar, tot este fascinant.

Turnul Roșu

Este o destinație extraordinar de interesantă la doar 25 de kilometri de Sibiu. Cu o privire în trecut, Castelul de la Boita, cunoscut ca Turnu Roșu este locul în care stăteau în carantină negustorii de vite sosiți din Muntenia, la sfârșitul secolului 18. Iar pentru o privire și mai îndepărtată, în rezervația de calcare eocene, puteți vedea fosilele de pești, scoici și chiar rechini, formate în urmă cu 53 de milioane de ani.

Sibiu Rally Challenge

Este o ocazie unică de a vedea parada mașinilor de curse prin centru Sibiului ca și proba specială, pe timp de noapte din Păltiniș. Este una dintre cele mai interesante etape ale evenimentelor de raliu din cursul anului.

Redbull Romaniacs

Tot în sfera de adrenalină, la sfârșitul lui Octombrie, toata agitația se produce în jurul cursei de motociclism off road Redbull Romaniacs.

Păltiniș

Și dacă tot înaintăm în timp, către sfârșitul anului, în prezența zăpezilor, trebuie să ținem cont și de sporturile de iarna. Iar destinația favorită a sibienilor și nu numai, Păltinișul, este casă skiorilor până târziu, în primăvară.

Mălâncrav

Conacul Apafi și Grădinile Mălâncrav sunt o destinație de poveste. La fel și biserica evanghelică fortificată care este de o frumusețe uluitoare iar povestea recentă a preotului german îndrăgostit de sat, care a rămas în Mălâncrav este cu atât mai fermecătoare cu cât este narată de una dintre ultimii sași autentici ai satului.

Acum că v-am dat cateva idei, sunteti pregatiți pentru o excursiile din jurul Sibiului? Noi vă asteptăm aici și cu sugestii de cazare dar mai ales cu sfaturi și povestiri din experiențele noastre.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.