Cascada Caraiman

Fantomatica Cascadă Caraiman poate fi văzută la capătul unui traseu superb prin Bucegi, doar la sfârșitul primăverii.

Cascada Caraiman

La sfârșitul primăverii, în Munții Bucegi, turiștilor care se avânta în zonă, li se arată fascinanta Cascada Caraiman, supranumită și Cascada Fantoma.

Doar în aceasta perioadă a anului și doar în urma unui sezon cu ploi abundente, Cascada Caraiman se arată în toata splendoarea ei.

Pentru a ajunge la Cascada Caraiman, cel mai ușor acces se face cu telecabina din Bușteni, până sus la Babele.

Chiar din telecabină se poate vedea, pentru câteva minute, trecând deasupra sa, căderea de apă a Cascadei Fantomă și o data ajunși pe platoul Bucegi, trebuie urmat traseul cu cruce albastră, cel spre Cabana Caraiman.

Traseul este foarte ușor, traversând câteva fire de apă apărute în urma topirii zăpezilor de peste iarnă. Nu după mult timp, încep să apară și micile căderi de apă, salba de cascade ce preceda marea cascadă Caraiman.

Traseul, pe cât de ușor, pe atât este de impresionant prin observarea panoramei Munților Baiului cât și pereții stâncoși ai Jepilor și o frumoasa Belvedere asupra stațiunii Bușteni.

Prin stânga Cabanei Caraiman, traseul începe a se îndrepta către cascadă, în coborârea către altitudinea de 1700 m iar după nici 30 de minute, am și ajuns.

Căderea de apă a cascadei, în perioada ei de maxim flux poate măsura și peste 100 de metri, în cel mai înalt punct. Cu cât iarna a fost mai lungă și primăvara mai bogată în ploi, cu atât spectacolul valului de apă al Cascadei Caraiman este mai impresionant. 

Și dacă tot ați ajuns până in Bușteni, poate vă faceți timp și o prelungire de vacanță să parcurgeți câteva trasee frumoase. Iar dacă pasiunea pentru cascade este mare, o drumeție până la Cascada Urlătoarea cu toții suntem datori. Doar e cea mai vizitată cascadă din România.

Astfel, bifați trei lucruri într-o singură destinație: cea mai vizitată cascada din țară, Crucea de pe Caraiman și Cascada Fantoma. Eu zic că ar fi o excursie reușită pe Valea Prahovei.

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.