Casa din Bran - Inn Cuisine

Recomandăm din suflet cazările care ne-au impresionat. Casa din Bran Inn Cuisine este una dintre cele care au intrat în topul nostru pentru o vacanță în Bran.

Casa din Bran - Inn Cuisine

Întotdeauna există o cazare în orașul în care ajungi la care nu te aștepți. Casa din Bran reprezintă exact acest lucru. La doar 50 de metri de faimosul Castel Bran, este așezată perfect pentru cea mai bună panoramă asupra castelului.

La fiecare mic dejun, prânz sau cină, în funcție de dispoziție, direct din cameră, puteți observa și cele mai mici amănunte ale Branului. Practic, în 10 minute, din Casa din Bran ajungeți oriunde vreți: la castel, la muzeu, în parc sau la Casa Vămii.

Vorbind de mâncare, mi-am adus aminte că, în timpul liber suntem toți niște cunoscători fini ai mâncărurilor locale. Iată că, aici, la Casa din Bran, nimic nu este lăsat la voia întâmplării și se pot chiar respecta și dietele. Știu că nu pare mult dar, chiar dacă încercam bunătățile din Restaurantul Casei din Bran, este important să putem oricând reveni la meniul special pe care-l urmăm zi de zi pentru bunăstarea noastră. Mie, cel puțin, mi se pare un lucru foarte important.

La fel de important ca ingredientele de pe masă, ca mobilierul din cameră sau existența diferitelor activități să fie de proveniență locală. Produse de oamenii locurilor pe care le vizităm pentru a ne oferi o șansă să dăm și noi, un pic înapoi acelora care ne invită în căminul lor.

Alte cerințe speciale pentru un week-end la munte înseamnă neapărat confortul și sentimentul de cabană pe care l-am regăsit în fiecare locușor din Casa din Bran. Fie în camerele cu ferestre imense prin care pot să observ Branul doar cu nasul scos din plapumă. Fie spatiile comune care te îmbie să mai stai înăuntru preț de încă o cafea sau, în cazul meu, încă 5 minute în fața laptopului. Apropos, conexiunea WiFi este minunată, oriunde, în Casa din Bran.

Iar când în sfârșit, îmi fac curajul să ies afară, potrivit celui mai împământenit obicei al nostru, închiriem și biciclete pentru o porție de plimbare sănătoasă. Vă las aici o listă cu 10 lucruri pe care să le faci în Bran, printre care, lăsând bicicletele de o parte, în miez de iarnă, recomand plimbarea cu sania trasă de căluți.

Bonus

Una din neapăratele pe care le caut la orice cazare este existența balconului sau a unei terase, cât de mici.  Dacă mai are și fotoliu sau balansoar pe balcon, deja îmi mai pun o carte în bagaj pentru diminețile leneșe, la cafea.

Celălalt lucru care nu poate să lipsească din lista de facilități este parcarea privată. Pentru că noi călătorim în doua variante. Ori avem multe bagaje cu tot cu echipament foto/video sau nu avem mai nimic dar suntem cu motocicleta și atunci, un loc de parcare sub balcon este cel mai bine venit.

Casa din Bran a primit astfel, cinci stele din cinci posibile, după părerea noastră. Am fost bineveniți, bine hrăniți, am bifat toate căsuțele cu cerințe și ne-am simțit ca în varianta casei noastre ideale. Cam așa ceva căutam toți atunci când plecăm în vacanțe.

Și e bineînțeles că, cel mai bun preț pentru o experiență de neuitat la Casa din Bran îl găsiți aici, la via-romania.ro, pe site.