Camping Zetea Lac

Camping la Zetea Lac este potrivit atât pentru corturi cat și pentru auto rulote, Campingul Sâncel este amenajat la marginea barajului Zetea.

Camping Zetea Lac
Camping Zetea Lac
Camping Zetea Lac
Camping Zetea Lac
Camping Zetea Lac

Potrivit atât pentru corturi cat și pentru auto rulote, Campingul Sâncel este amenajat la marginea barajului Zetea. Locația se afla atât la marginea pădurii cat și la malul lacului așa ca aici aveți parte de mult aer curat. Și liniște, pe timpul nopții mai ales.

Drumeții și excursii

Pe lângă activitățile de baza, relaxat sau citit, sunt nenumărate excursii și trasee pe care le puteți face plecând din campingul de bază. Drumul de la Zetea spre Odorheiu Secuiesc, trece prin satele Sub Cetate, Zetea Lac și Brădești în care pot fi admirate casele împodobite cu porți specifice secuiești.

Traseele se pot face cu biciclete sau ATV-uri închiriate chiar de la Pensiunea Sâncel, de lângă camping sau de la celelalte pensiuni din zona care au programe special organizate. De la Harghita Outdoor puteți închiria chiar biciclete electrice pentru tururi ceva mai lungi către Cascada Vărșag, Parcul Ivo din Izvoare și la Cheile Vârghișului.

Tot la capitolul drumeții intra și vizitarea vârfului Madaraș. Sus pe munte, puteți ajunge în 20 minute cu mașina, cam în 2 ore cu bicicleta electrică, o ora daca vreți o experiența locala cu căruța sau, la pas, în urcare, în funcție de fiecare.

Pescuitul pe lacul Zetea este permis în urma plății unei taxe iar zilnic, în urma priceperii fiecăruia, puteți pleca cu până la 5 kilograme de peste prins. La intrarea în camping, pe lângă regulamentul interior este afișat și cel de pescuit.

Una din relaxările preferate ale celor care merg la Zetea este înotul dar apa, după 15 Septembrie este destul de rece, în opinia mea. Cel mai bine, testați cu un picior în lac când ajungeți. Cele mai indicate totuși sunt sporturile nautice.

Se pot închiria caiace single sau de până la trei persoane, hidrobiciclete și plăci de surf. Este interzisă folosirea oricărei bărci cu motor sau skijet.  

Turnurile de observare sunt cel mai des întâlnite în zonă. Din vârful lor, în funcție de localizare puteți arunca priviri de ansamblu asupra văilor și dealurilor din zona sau, alegeți să observați urșii din observatorul de la Izvoare.

Facilitați camping

Locurile pentru montare cort sau parcare rulotă au și zone dedicate focului deschis. Chiar sunt amenajate la o distanță optimă unul de celălalt. Sunt toalete ți dușuri înafara celor de la pensiune, desigur. Există și posibilitatea legării la curent pentru auto rulote. Iar dacă nu vă bazați pe resursele personale, mâncare foarte bună găsiți la pensiunea Sâncel, de lângă camping iar desertul sus, pe Baraj găsiți kurtoscalacs minunat.

Mai multe locuri de camping in apropiere gasiti aici, pe hartă.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.