Breaza, o destinație pentru toate anotimpurile

Ce este de făcut în Breaza și unde ne cazăm? Aveți de ales între Clubul de Golf, relaxare în Spa-uri sau trasee pentru drumeții si biciclete.

Breaza, o destinație pentru toate anotimpurile

Niciodată nu știu unde începe exact sau unde se termină Breaza. Este o localitate atât de lungă, mergând pe lângă DN1 încât ai senzația că ține din Comarnic până în Câmpina. Poate se datorează și faptului că este compusă din mai multe localități mai mici lipite una de alta.

Oricum, dacă nu știați nimic despre Breaza iată câteva lucruri care o să vă stârnească interesul. Fosta vamă între Țara Românească și Transilvania, apoi aceasta s-a mutat la Predeal, mai sus, este o destinație de vacanță atât pentru persoanele active cât și pentru cei care urmăresc confortul.

Wellness

Începând cu locurile pentru huzurit, vă anunț că sunt trei Spa-uri senzaționale în Breaza. A celor de la Eden și preferații mei de la Hofigal, producători de tratamente locale cosmetice minune, pentru relaxare cat și antiaging. Iar Bali Spa, este destinația perfectă pentru o scurtă resetare a mintii și a metabolismului.

Drumețiile din Breaza

În cazul în care sunteți avid de mișcare în natură, descărcați aplicația Strava și căutați traseele din zona Breaza. Sunt 5 trasee principale care vă duc către unele dintre obiectivele principale de vizitat. Traseele sunt diverse și unele destul de dificile, în special în funcție de vreme și de momentul ales pe parcursul anului. De multe ori sunt urși aflați în zonă, la plimbare și ei și ar fi bine să vă evitați reciproc, pe cât se poate.

Puncte de interes în Breaza

Crucea Eroilor de pe Micul Caraiman

Circuitul dealului Gurga este în urcare pe Micul Caraiman până  la o  altitudine 743 m și odată ajunsi sus puteți vedea Crucea Eroilor, sora mai mică a celei de pe Caraiman, din Bușteni.

Liziera de Pini

Liziera de pini de la Pietriș, a fost plantată de proprietarii moșiei Breaza, familia Bibescu-Brancoveanu, în secolul 19 și este de asemenea, inclus într-un traseu de drumeție, pe Circuitul dealuluil Lazu.

Fagul Prințesei

Pentru a ajunge la Fagul Prințesei, martorul poveștilor cu haiduci și prințese din secolul trecut, trebuie să parcurgeti un traseu de cinci ore. Traseul triunghiului roșu este unul de dificultate medie dar merită o plimbare în aer curat atât pentru corp cât și pentru suflet. Vreți să vedeți cu ochii vostri Fagul lui Zoe Bibescu la umbra căruia s-a odihnit Iancu Jianu, nu-i așa?

Trasee de bicicleta

Către celelalte obiective de vizitat din Breaza vă recomand să alegeți experiența traseelor de bicicletă. Sunt diverse trasee pe unde puteți pedala și chiar dacă nu ați lua bicicletele personale după voi, găsiți aproape oricând, la pensiunile din Breaza, unele de închiriat.

Traseele vă plimbă, în funcție de dificultatea aleasă pe străduțele stațiunii sau vă puteți lua după vechile drumuri ale tăietorilor de lemne prin păduri, sau pe dealuri, La Trovanți.

Hărțile traseelor le găsiți tot pe Strava, de descărcat și de urmărit.

 

Echitație și Golf

Sunt două dintre activitățile pe care le puteți face în cadru mai restrâns, fără posibilitatea întâlnirii animalelor sălbatice din întâmplare.

La Horses4U puteți lua lecții de echitație, plimbare călare sau chiar puteți închiria pentru varii evenimente câteva cabaline care sa va scoată din anonimat sau necaz, după caz.

Lac De Verde

Știați că în Breaza a apărut primul teren de Golf din România? Se desfășoară pe un teren de 25 de hectare și acomodează peste 500 de jucători pe an. Recunosc că nu am jucat golf la nivel profesionist dar Lac de Verde chiar are dimensiunea necesară unui teren serios iar competițiile se țin lanț aici.

Cu toate că am participat doar la evenimente mai puțin sportive, la Lac de Verde puteți chiar începe o nouă viată sportivă, cu un pachet de lecții pentru începători.