Bijuteria Barajul Frumoasa

Trecând prin Munții Ciucului, spre valea Ghimeșului, la mijlocul drumul se afla Barajul Frumoasa, lacul perfect pentru o vacanță la pescuit.

Bijuteria Barajul Frumoasa

Unul din cele mai frumoase trasee de ajuns din Transilvania în Moldova trece prin câteva zone spectaculoase pentru admiratorii zonelor montane. Și nu este vorba de Cheile Bicazului.

Trecând prin Munții Ciucului, spre valea Ghimeșului, la mijlocul drumul se află Barajul Frumoasa. Iar lacul aflat la marginea barajului este, în opinia mea, un rival serios pentru Lacul Roșu.

Lacul Frumoasa este amenajat pentru pescuit, activitate acceptata doar cu permis de pescuit sau cu plata unei taxe. Cei împătimiți să-ți pună în geantă toate momelile pentru că, în apele lacului sunt o multitudine de specii de la caras, biban, plătică până la șalău sau somn.

Și pentru că a venit vorba de somn, pe marginea lacului sunt foarte multe pensiuni micuțe și cochete la care puteți trage cu mic și mare.

În zona Frumoasa se pot face câteva plimbări pe trasee turistice atât pe jos cât și cu bicicletele sau puteți vizita satul în special în perioada Festivalului Verzei. Da, exista și evident că la mare căutare, în zonă, sunt sarmalele. Și dacă vă săturați de liniște, pescuit, relaxare și varză, o excursie în Ghimeș sau în Miercurea Ciuc nu strică deloc.

Ski Gyimes

Atât iarna cât și vara, la pârtia de schi din Ghimeș, Lunca de Sus,  pârtia de bob este deschisă. Sunt 40 de boburi de câte două persoane care ajung la o viteză maximă de 45 km pe ora, pe o lungime de 1200 de metri.

Din momentul în care se pornește instalația și până seara la culcare, toata valea răsună de strigătele celor aflați la prima lor tură.

Miercurea Ciuc

Iar dacă vi se face dor de oraș sau de vizitat vreun muzeu, Cetatea Ciucului vă așteaptă nu la mare distanță de barajul Frumoasa. Unde mai pui ca bonus, la plimbarea prin centrul vechi găsiți cel mai bun Doboș tort din țară, la cofetăria Novak.

Iar dacă vreți să stați pe locul unde a fost Papa, o vizită la Șumuleu Ciuc trebuie și ea trecuta pe listă.

V-am făcut curioși? Era și cazul. În loc de Valea Prahovei, vizitați Valea Ghimeșului.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.