Bagaj de Camping

Vă las aici o listă cu cele mai importante 15 lucruri pe care trebuie să le aveți la voi, atunci când mergeți în camping.

Bagaj de Camping

Atunci când decidem să facem o excursie cu cortul sau chiar o vacanta în camping, facem câteva pregătiri extra fața de o deplasare clasica în cazare la un hotel sau o pensiune.

In principal, trebuie să ne asiguram un minim confort și să avem câteva elemente de siguranță care să ne ajute la relaxare.

Pe lângă faptul că, mersul cu cortul presupune multă plimbare în aer liber, tot așa presupune și mult bagaj. Corect? Nu neapărat. Vă las aici o listă cu cele mai importante 15 lucruri pe care trebuie să le aveți la voi, atunci când mergeți în camping.

Nu discutam de cort sau rulotă, pentru că acestea nu intra în discuție, fiind subînțelese. Adică, practic, sunt în definiția campingului. Dacă nu vă rezervați vreun bungalou. Sau mergeți în glamping.

15 Lucruri esențiale de luat în Camping

Revenind la listele și listuțele, posti-it-urile și note-urile de călătorie. Facem lista în frunte cu:

Sacul de Dormit

Este, sigur, prietenul meu. Practic l-am folosit și atunci când am rămas peste noapte, după o petrecere îndelungata, în casa neîncălzita de la munte a unor prieteni. Vă salvează de multe neplăceri și sigur, vă va ține calzi și uscați în orice ambient. Nu e neapărat necesar să aveți de doua persoane dar trebuie să fie de calitate, ca și cortul de altfel.

Repetent pentru insecte

Nu fac reclama dar celălalt prieten bun în călătoriile mele este Autan. Pentru ca, iubitorii de excursii în natura știu, nimic nu e mai enervant decât să te apuce mâncărimile sau usturimea în urma ciupiturilor de diverse insecte. Iar în vasta natură, insectele sunt mai multe decât frunza și iarba.

Cuțitul multifuncțional

Nu știu cați dintre voi au văzut serialul McGyver, dar credeți-mă, un briceag multifuncțional te ajută oricând, la orice, în camping. Și nu trebuie să fie neapărat cu șurubelniță inclusă. Dacă are, cu atât mai bine. Trebuie să țină loc de cuțit, foarfecă, desfăcător de conserve și pensetă iar orice altceva are în plus, e bonus.

Kit de aprindere a focului

Ei bine, asta nu înseamnă să cărați după voi o sticlă cu gel de grătar sau sacul de cărbuni. Doar să aveți o bricheta anti-vânt sau chibrituri brichetate. Mai exista și niște Cuburi de pornit focul impregnate cu soluție. Dar acele nu se găsesc foarte des.

Kit de prim ajutor

Sunt kituri micuțe, care conțin esențialele în caz de zgârieturi, tăieturi, arsuri sau chiar, cazuri mai grave de entorse. Dar tot acolo e neapărat necesar să aveți în plus analgezice, antiinflamatoare și veșnica aspirină, alinarea tuturor problemelor.

Apa

Esențiala în viată de zi cu zi, tot trebuie să fie la îndemână. Pentru orice eventualitate, o cană de călătorie sau termos, care să o ascundă de razele soarelui. Cel mai bine ar fi sa aveți o cana cu filtru.

Geaca de Ploaie

Este altă treabă fără de care nu plec la drum. Chiar și vara, cu soare arzător, un windbreaker e necesar. Oricând, se poate stârni o ploaie sau un vânt care va reuși să-ți strice buna dispoziție daca nu ai cu ce să te acoperi.

Lanterna

Nu că asta ar însemna că sunteți păsări de noapte. Dar o lanterna te scapă de stresul deplasării seara pana la baie sau chiar de căutatul unui lemn în plus pentru foc. Și dacă ai nevoie să găsești cuțitul multifuncțional pe care nu l-ai pus în buzunar.

Șosete

Totul pleacă de la picioare pentru că ai ales să faci camping în natură. Asta înseamnă că ori vei merge mult, ori vei avea parte de toate tipurile de vreme. Iar șosetele sunt esențiale în ați tine picioarele în stare bună de funcționare.

Haine funcționale

Nu va obosiți să luați haine multe. Nici jeansi sau alte tricouri drăguțele. Cei mai importanți sunt pantalonii cu multe buzunare. În ei veți avea un alt bagaj. Încălțați-vă cu pantofi de trekking sau hiking. tenișii sau adidașii nu prea sunt soluții bune în traseele montane sau prin pădure.

Împachetarea

Atenție la împachetat. în special mâncarea ca de exemplu, zaharul sau pâinea. Totul trebuie ținut în recipiente sigilabile. Altfel, companionii cei mai apropiați de voi vor fi furnicile. Multe furnici.

Deșeurile

Stabiliți un spatiu de depozitat gunoiul. Un sac sau o punga reutilizabilă cu zip, ceva în care să luate cu voi gunoiul. Nu lăsați nimic în urmă. Vor mai fi și alții care vor merge pe urmele voastre în camping.

Protecție solară

Că e vorba de creme sau șapcă, voi decideți. Dar eu le-as recomanda pe amândouă. Șapca sau pălăria de camping va apăra ori de soare ori de vânt sau ploaie. Iar în cazul cremelor, să vă luați unele fără miros, pe cat posibil. Altfel veți alerga, cel mai probabil, cu un roi de insecte pe urmele voastre.

Baterii

Nu pentru ascultat muzica. Pentru că nu e nimic mai neplăcut pentru ceilalți care ar putea fi în jur să fie nevoiți să împartă gusturile muzicale cu toți cei aflați în camping. Dar pentru lămpi, telefoane și alte electronice (pe care nu va sfătuiesc să le luați cu voi neapărat).

Mâncare

Eu personal, sunt adepta batoanelor proteice dar, când și când recunosc că îmi trebuie și ceva sărat. Și atunci apelez la mezelurile uscate. Merele și portocalele sunt unele dintre favoritele mele iar alunele sau popcornul sunt snackuri-le preferate. Altfel, mă bazez pe cabane, stâne sau ocazionalul restaurant din mijlocul nicăieri-ului la care sigur ajungi la un moment dat.

Aceasta este lista mea din care vă puteți inspira pentru escapadele voastre în natura. Bine, sunt încă câteva lucruri pe care le-aș lua precum o carte bună sau cafeaua, dar nu știu dacă sunt esențiale pentru oricine. Sigur, mai adaptați și voi după caz.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.