Unde mergem la schi pe Valea Prahovei?

În Prahova, începând de pe la Câmpina, e musai să mergi la schi. Iar dacă nu te-ai născut cu schiurile în picioare, sigur ai de unde să alegi o școală de inițiere. Oriunde în Sinaia, Azuga sau Bușteni, monitorii de schi sunt pe pârtii de dimineața până seara.

Unde mergem la schi pe Valea Prahovei?
Unde mergem la schi pe Valea Prahovei?
Unde mergem la schi pe Valea Prahovei?
Unde mergem la schi pe Valea Prahovei?

Cei ce sunteți în căutarea pârtiilor de schi în sezonul de iarnă sigur știți unde anume vreți să vă petreceți timpul pe Valea Prahovei. Dar câteva ponturi în plus pentru a alege zonele cele mai bune nu strică niciodată.

Gândindu-mă cum să fac o evaluare a domeniilor schiabile din România am început să fac liste cu pârtii pe zone. Așa că astăzi începem cu cea mai aglomerată din toate timpurile și locurile destinate sportului iernii: Valea Prahovei.

Statistica datelor de schi în Prahova

Sunt în total 29 de kilometri de pârtii în județul Prahova iar cele mai atractive stațiuni sunt cele din Sinaia, Azuga și Bușteni.

Stațiunea de schi aflată la cea mai mare altitudine din Prahova este nimeni alta decât Sinaia!

Iar cea mai mare stațiune montana din județ este, de asemenea tot Sinaia.

Însumate toate rețelele de cablu, că sunt sub formă de telescaun, teleski, teleferic sau telegondolă, instalațiile ajung la impresionantul număr de 17 unități.

Pârtii de schi în Sinaia

În total, în stațiunea Sinaia, sunt 20 de pârtii care în total, ajung la 18 4 kilometri de domeniu schiabil împărțit în:

  • 4 km de pârtie albastră
  • 11,7 km pârtie roșie
  • Și 2,8 km de pârtii negre.

Sunt  9 instalații de cablu în Sinaia pe o diferența de nivel de 1.084 m (2.090 m-1.006 m) iar cea mai lungă pârtie are 2.972 m.

Pârtii de schi în Azuga

Puse cap la cap, toate cele 7 pârtii din Azuga ajung la o lungime de 8 kilometri, în total:

  • 2,5 km de pârtie albastră
  • 5,5 km de pârtii roșii
  • 6 instalații de ski.

Cea mai lunga pârtie din Azuga are 2.100 de metri iar diferența maximă de nivel ajunge până la 561 de metri în coborâre de la 1.539 m altitudine.

 

Pârtii de schi în Bușteni

Nici Kalinderu nu rămân departe de restul pârtiilor din Prahova. Sunt trei pârtii în Bușteni cu o lungime totala de 2,9 km pe o diferență de nivel de 295 de metri, în urcare de la altitudinea de 1.000 m.

  • 0,2 km de pârtie albastră
  • 2,7 km de pârtie roșie
  • 500 m lungimea maximă a unei pârtii.

Despre ce puteți face în stațiunile montane găsiți în articolele de aici, toate obiectivele de vizitat cât și unde să vă cazați iar dacă prindeți aglomerație mare pe drum și vreți să vă mai dezmorțiți, în articolele de aici găsiți inspirație pentru câteva opriri prin Câmpina, Breaza sau Comarnic.

Vă doresc drum bun, vacanță plăcută și zăpadă proaspătă!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.