15 activități turistice de făcut în Constanța

Topul celor mai interesante 15 lucruri de făcut odată ajuns în Constanța.

15 activități turistice de făcut în Constanța

De cele mai multe ori, Constanța înseamnă vacanța de vară chiar dacă nu este și locul în care ne oprim pentru a o petrece. Și ca să vă motivez să petreceți câteva zile în Constanța, am să vă dezvălui fața romantică a orașului. Lăsați toate grijile în cameră, ascunse în valize și urmați harta celor 15 de mai jos.

Muzeul de Istorie și Arheologie este casa Șarpelui Glykon și a multor altor elemente de tezaur descoperite în orașul Tomis. Oricum i-am spune, orașul este una din cele mai vechi așezări de pe teritoriul țării noastre iar o vizită la muzeu este cea mai bună poveste din trecut și până astăzi.

Crizantema

Cofetăria este unul din locurile preferate ale tuturor celor care au preferință pentru ceva dulce. La Crizantema se găsesc prăjituri delicioase create cu influențe din toate colturile lumii: grecești, turcești, italienești și desigur, locale.

Casa cu Lei

Patru lei tronează pe coloanele de susținere ale acestei clădiri simbol a Constanței. Casa a fost ridicată în anii 1895-1898 și a rezistat multor evenimente istorice, trecând prin cele două războaie mondiale de la casă particulară la sediu de bancă sau casă de avocatură. Arhitectura sa impresionează și astăzi, în aglomerația urbană.

Piața Ovidiu

Piața este punctul zero al zonei centrului vechii cetăți a Tomisului iar statuia lui Ovidiu este cel mai vechi simbol al orașului datând din 1887. Opera de bronz realizată de Ettore Ferrari a apărut în centrul pieței înainte de construcția podului lui Anghel Saligny și chiar a Portului Constanța.

Edificiul Roman cu Mozaic

Aproape 2000 de metri pătrați de mozaic din timpul lui Constantin cel Mare au fost scoși la iveala de sub trecerea timpului în Piața Ovidiu. Realizat pe trei terase aflate pe faleză, Edificiul Roman face parte din Muzeul de Istorie și Arheologie.

Muzeul de Artă

Se știe că marea este și a fost muză pentru mulți artiști ai lumii iar Muzeul de Artă din Bulevardul Tomis este casă a multor artiști români de renume impresionați de valurile Marii Negre și nu numai. Găsiți aici expoziții permanente și temporare cu lucrări ale pictorilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu sau Micaela Eleutheriade.

Marea Moschee

După ce urcați cele 142 de trepte ale minaretului Moscheii Carol I, vedeți una dintre cele mai interesante priveliști de ansamblu ale vieții din Constanța. De sus se văd Piața Ovidiu, Portul Constanța cât și o parte din clădirile mai vechi ale orașului. în interiorul moscheii, sub candelabru, este așternut covorul oriental al geamiei de pe fosta insula Ada Khaleh, care are o suprafață impresionantă de 144 mp.

Öz Demir

Pe strada Labirint, se afla restaurantul turcesc Öz Demir, cu mâncăruri specifice de nota zece.

Plaja Trei Papuci

Este o plaja micuță, în spatele universității, populată cel mai des de localnici și mai puțin de turiști. Plaja are o poveste destul de tristă dar esența acesteia este prietenia dintre doi copii, unul turc și altul oltean care au găsit liniștea în apele Marii Negre.

Delfinariu

Așa cum ii spune și numele, aici puteți studia delfinii, lei de mare și chiar pinguini. De fapt, înafara lecțiilor de Științe ale Naturii din Complexul Muzeal, sunt și spectacole date de delfinii locali la care puteți participa. Locali și nu prea, cei trei delfini fiind de origine chineză.

Cazinoul din Constanța

Una din legendele urbane ale Constantei spune ca un navigator a construit Cazinoul pentru a cinsti memoria fiicei sale și a oferi posibilitatea altor tineri de a se distra. Celelalte legende sunt mult mai triste dar în mod clar, toate au legătură cu jocurile de noroc. Pentru mine, Cazinoul de la malul marii este una dintre cele mai romantice clădiri din România.

Gravity Park

Direct la polul opus romantismului, Gravity Park este locul pentru sporturi extreme. 8.500 de metri pătrați destinați skaterilor, cățărătorilor, iubitorilor de parkour sau bicicliștilor.

Farul Genovez  

În Februarie, anul acesta, Farul Genovez a fost reaprins după 107 ani de întuneric. Chiar dacă luminează doar simbolic, locul sau în istorie rămâne asigurat iar pentru cei romantici, o plimbare pe înserat, pe bulevardul Regina Elisabeta, s-ar putea sa fie chiar ceea ce trebuie.

Portul Tomis

Este locul potrivit pentru o plimbare la malul apei sau alegerea unei terase pentru o întâlnire cu prietenii printre yachturi și veliere.

Închiriere Scutere (Vespa)

Iar ca sa va simțit ca în orice alt oraș port mediteraneean sau adriatic, puteți închiria un scuter italienesc J și sa explorați orașul în stil dolce vita, chiar la noi acasă, în Constanța.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.