12 vacanțe de făcut în 2021 prin România

În Romania, avem 15 zile libere legale în 2021. Alături de zilele de concediu de odihnă ale fiecăruia reușim să adunăm cât pentru două, trei, hai poate chiar patru vacanțe, pe parcursul anului.

12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România
12 vacanțe de făcut în 2021 prin România

Abia a început 2021 și noi suntem cu mintea mai mult la unde și cum ne vom relaxa anul acesta. Este normal pentru că la început de an, chiar dacă te-ai întors din trioul de sărbătoare al iernii, printre rezoluții, își fac loc și vacanțele.

Ianuarie

Pentru cei care n-au apucat să dea o fuga la pârtie sau încă aud chemarea muntelui, iarna este în toi, de la jumătatea lunii. Așa că recomandările noastre pentru Ianuarie sunt de a alege ca destinație una dintre stațiunile montane. Acolo veți avea parte de zăpadă, mâncăruri delicioase dar și de trosnetul focului în șeminee. Alegeți între Bran, Breb sau Bușteni.

Februarie

Este momentul să va îndreptați atenția către Transilvania. Sărbătoarea Fărșangului sau Funka, obicei al sașilor, maghiarilor și șvabilor, pune capăt iernii și ademenește primăvara să sosească cât mai repede. Cu alte cuvinte, în Miercurea Cenușii se lasă sec în începerea Postului Paștelui pentru catolicii de pretutindeni iar îngroparea iernii se face cu un foc de tabără extraordinar.

Martie

Este o luna plina de sărbători, una după alta. Și de plimbări pe traseele din oricare Rezervațiile Naturale din Romania pentru a admira cum renaște natura. Iar la începutul lunii, vă provoc să vă sărbătoriți, atât mamele, surorile, prietenele cat și Mărțișorul în locurile unde primăvara vine însoțita cu cei mai buni mucenici. În Moldova!

Aprilie

Chiar și pentru Aprilie am recomandări. Mai ales în apropierea Sărbătorilor de Paște, nu faceți un drum în Bucovina? Găsiți cele mai frumoase oua încondeiate, plimbarea cu Mocănița, faceți vizite la Voroneț sau Putna.

Mai

Începutul lunii ar trebui să vă găsească iar pe drum. Acum, depinde de voi să alegeți între o fugă rapidă în Vadu sau o experiență inedita în Rezervația Naturala a Bujorului de Stepă din Zau de Câmpie.

Iunie

La jumătatea anului deja începem să tragem de noi pentru a stabili concediul de vară. Încă nu suntem hotărați și este parcă prea devreme pentru o baie în mare dar vremea este numai buna pentru asimilat putina istorie. Așa ca alegeți de vizitat un castel prin Cluj, Oradea sau Sinaia.

Iulie

Este deja călduț bine iar seara chiar se poate dormi și afară. E momentul să puneți mâna pe hartă, găsiți marginea unui lac sau în poiana unei păduri și încercuiți cel mai bun loc pentru camping. Harta o aveți aici. Totuși, nu rezist să nu vă spun să aruncați un ochi peste Cheile Nerei.

August

Este momentul pentru câteva zile de stat la soare, răsărituri pe plajă și terapie cu aerosoli. Litoralul este al vostru. Că vreți să încercați un pește prăjit pe plită, ori o scufundare sau o sesiune de windsurf, vă recomand Tuzla.

Septembrie

Cum soarele s-a mai domolit iar nopțile deja este mai ușor de respirat, tot în partea de sud est a țării ar fi bine să vă stabiliți o vacanță. Delta Dunării este vedeta care promovează Romania cel mai bine și cu mare succes, așa că indiferent de braț, navigați cu încredere.

Octombrie

Profitați de câteva zile de week-end și plimbați-vă în zonele dedicate cultivării viței de vie. Fie că alegeți Drumul Vinului, la Urlați sau urcați înspre Iași, ori coborați la Drăgășani, aveți de unde alege și câteva locuri de vizitat. Pe lângă podgorii.

Noiembrie

Nu este cea mai spectaculoasă perioadă pentru plimbări în aer liber așa că cele mai interesante recomandări sunt legate de muzee. Puteți alege să vedeți cea mai frumoasa Bibliotecă din România mergând la Iași sau cea mai veche, de la Alba Iulia.

Decembrie

Și iar am ajuns la întrebarea unde facem Sărbătorile de Iarnă? Ce-i mai frumos decât Crăciunul în familie? O petrecere fastuoasă cu prietenii și familia extinsă?

Nu știm exact cum va fi vreme sau cum vom călători. Nici dacă vom putea face sărbătorile alături de prietenii cărora le ducem lipsa dar sigur, sigur, vom face câțiva pași împreună în 2021, prin România.

Și dacă vorbeam de rezoluțiile de început de an, noi ne-am propus ca în 2021 să călătorim pe Via Transilvanica. Vom aduna câțiva kilometri de plimbare. Așa că vă invităm să ne urmăriți și anul acesta pe drumurile noastre de a descoperi cât mai multe din locurile fantastice din România.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.