10 trasee ușoare de drumeție pentru începători în Valea Prahovei

O listă cu 10 dintre cele mai ușoare trasee de drumeție pentru cei care vor sa înceapă marea aventură, pe Valea Prahovei.

10 trasee ușoare de drumeție pentru începători în Valea Prahovei

Orice lucru are un început iar plecatul în drumeție este unul care trebuie făcut cu măsura. În special la primul drum. Așadar, în momentul în care v-ați hotărât că începeți marea aventură luând Romania la pas, mai rămâne să stabilim câteva lucruri.

Pregătirea și bagajul

Găsiți aici o listă cu ce trebuie de pus în bagaj, cu ce echipament plecăm pe traseu și ne familiarizăm cu semnele pe care le vom urma sau cu care ne vom intersecta.

Nu e nimic mai neplăcut decât să ai nevoie de o gură de apă în plus sau să schimbi o pereche de sosește pe care le-ai lăsat în sertar acasă.

Trasee pentru începători în Valea Prahovei

Sunteți la început sau aveți de gând să învățați copiii să iubească muntele? Lista de mai jos este numai bună pentru voi. Sunt trasee de făcut sub 1 ora și până într-un ceas și jumătate de mers. Drumeții ușoare, fără stres și în limita răbdării oricărui călător, mic sau mare.

Bușteni

  1. Primul traseu pe listă este Bușteni – Diham. (banda galbenă)

De la gara din Bușteni, se merge pe bulevardul Libertății până la intersecția cu bulevardul Nestor Urechia. Faceți stânga și urmați șoseaua spre Gura Dirhamului. După aproximativ 30 de minute ajungeți la intersecția cu un alt traseu, spre Plaiul Fânului. Îl lăsați stânga și urmați traseul cu banda galbenă spre Cabana Gura Dirham. Și uite așa, într-o oră, ați făcut primul traseu din Bușteni.

  1. Următorul în listă este traseul Bușteni - Cascada Urlătoarea (punct roșu)

Pornind de la stația de telecabină din Bușteni, după aproximativ un kilometru în lungime și o oră ca timp de parcurs al traseului, ați și ajuns la Cascada Urlătoarea.

  1. Neapărat în listă trebuia să intre și cel mai cunoscut traseu al tuturor timpurilor și cred că este făcut de majoritatea romanilor, până la urmă. Cabana Piatra Arsă – Cabana Babele – Crucea Eroilor.

Lăsând Bușteni în urmă, ne îndreptăm hotărât către Azuga.

  1. Aici sunt două trasee scurte, cu durata de aproximativ o oră fiecare. De la Cabana Trifoi la Cabana Susai, este unul dintre cele mai ușoare trasee, care este foarte plăcut de făcut vara, chiar și în zilele lui Cuptor.
  2. Un alt traseu recomandat pentru cei tinerii inițiați este drumul din Valea Limbășelului ce duce către Cabana Gârbova. După pârtia Șorica, din Azuga se face o plimbare de până într-o oră pentru a ajunge la Cabana Gârbova.
  3. De la Gura Diham sunt două trasee care merg pentru o vreme împreună și care mai apoi se despart înspre Cabana Diham (triunghiul albastru)
  4. Și cel de al doilea către Poiana Izvoarelor (banda roșie). Aceste două trasee se fac în mai puțin de o oră și jumătate.
  5. Și ajungem la Sinaia - Stâna Regală. Este un traseu absolut minunat care pentru începători poate fi episodul pilot al aventurii de o viața în ale drumețiilor. Este celebra potecă a lui Carol I. Poteca Regală face legătura între Castelul Peleș și Poiana Stânii care, în urma cu un secol, era locul de picnic al fețelor regale ale României.
  6. Tot din Sinaia, un alt traseu recomandat începătorilor, care nu durează mai mult de o oră și treizeci de minute este cel care duce către Stâncile Sfânta Ana. La capătul traseului nemarcat, veți avea ocazia să vedeți o pictură pe stancă a Sfintei Ana, după o urcare de 470 de metri.
  7. Și nu în ultimul rând, adăugăm în listă, traseul cu plecare din Poiana Țapului (861 m) - Valea Urlătorilor - Cabana Urlătoarea (1127 m). Un traseu ușor și accesibil tot timpul anului.

După ce rezolvați lista de început, vom trece la trasee un picuț mai lungi, mai anevoioase sau pur și simplu la alte experiențe plăcute pentru zilele lungi de vară ce vor veni.

Nu uitați să aveți grija de voi, mergeți în siguranță și păstrați natura curată. Nu lăsați nimic în urmă și luați cu voi doar experiențe și amintiri plăcute, rezistând impulsului de a vă întoarce acasă cu flori sau alte trofee montane.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.