Unde putem schia în județul Alba?

Alba pe schiuri. Sunt trei destinații pe care trebuie să le încercați numaidecât, în mini Elveția din mijlocul României . Cel puțin pe Șureanu, la 2000 de metri, zăpada este o constantă pe care vă puteți baza pe timp de iarnă.

Unde putem  schia în județul Alba?
Unde putem  schia în județul Alba?

Adică venim către voi cu recomandări pentru că exista 12 pârtii plus încă una în județul Alba pentru a luneca pe schiuri ca un profesionist.

Spun 12 plus uPartie schii ALbana pentru că în Arieșeni, există 2 pârtii care sunt incluse în domeniul schiabil al județului Alba și una care se încadrează în Hunedoara. Dar toate se afla în aceeași stațiune.

Arieșeni

Nu am să pun bariera între cele 3 pârtii de la Arieșeni așa cum nu fac diferența nici între schiuri, unul stâng și unul drept. Merg împreuna așa că am să vi le prezint împreună.

2 pârtii din care Vârtop 1 este pentru începători iar Vârtop 2 se încadrează la pârtiile roșii însumează 1400 de metri schiabili.

Iar pe Piatra Grăitoare o găsiți la aproximativ 200 de metri de Vârtop. Este o pârtie lunga de 1830 metri și de dificultate medie.

Toate cele 3 pârtii beneficiază de instalație de transport pe cabluri și tunuri de zăpadă plus nocturne.

Șureanu

La 2000 de metri altitudine, domeniul schiabil Șureanu adaugă pana la un total de 14 km de pârtii de schi aflate în județul Alba.

Sunt adunate aici 10 pârtii de diferite dimensiuni, plecând de la cea mai mica cu lungimea de 650m și pana la cea mai lunga de 2000 de metri.

Toate pârtiile sunt deservite de 3 instalații pe cablu dintre care 2 de teleski și una de telescaun. Iar fiecare culme este un colt de rai pentru cei ce petrec vacantele pe schiuri.

Când sunteți pregătiți pentru Șureanu aveți de ales dintre următoarele opțiuni:

Aușel este zona cu cele mai dificile pârtii din Șureanu și cele mai lungi totodată.

  • A1 – 1,7 km pârtie roșie.
  • A2 – combinată alpină de neagră cu roșie de 1.430 m lungime
  • A3 – cea mai lungă pârtie cu 2 km de dificultate medie

Curmătura

Printre pârtiile din Curmătura se află și una pentru copii de 300 de metri lungime, celelalte de la C1-C4 fiind pentru începători și avansați, în mare parte.

Șureanu

Cu numele după același vârf, pârtia S1 este albastră iar S2 și S3 sunt pârtii medii ca dificultate cu lungimi apropiate, de peste 1 km lungime;

Aceasta mini Elveției ascunsă în Carpați este destinația perfectă atât pentru freerideri cât și pentru clasicii care doresc o senzație de nou, după ce au călărit, la propriu, toți masivii din restul țării.

Așadar, vă recomand o schimbare de pârtii cât și câteva cazări în apropierea pârtiilor iar în caz de ninsoare slabă, petreceți o după amiază în Alba Iulia vizitând Cetatea Alba Carolina și nu uitați să intrați aici pentru câteva ponturi.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un SHARE de ajutor pe oricare dintre canalele noastre de mai jos: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, WhatsApp sau chiar LinkedIn.